Slovenský rezeň zo zeleru
Nie že by sme nemali na mäsový rezeň. Pri našom priemernom 950 eurovom plate, sme...
Falafel
proste si ho zamilujete :) tu je úplná verzia: http://vegancooking. tk/sk/hlavne-jedla/falafel/
Klobása v kapustovom cestíčku
Zabíjačka patrí k pokladom slovenskej gastronómie. Nie je len o svojských chutiach, ale aj o...
Cviklové guľky a fašírky s mungom, tekvicovými semienkami a slnečnicou
Cvikla, alebo červená repa. Obsahuje veľké množstvo vitamínov, minerálov, vlákninu, vápnik, ...
Pirohy s pečeňovo–bryndzovou plnkou
Cesto: Zemiaky deň vopred umyjeme, uvaríme v šupe domäkka a ošúpeme. Na druhý deň ich...
Pikantné bryndzové sushi rolky
Recept bol vytvorený v spolupráci s japonským šéfkuchárom pánom Kazuhitom Kawahirom. Viac si prečítate v tomto článku:...
Zemiakové rezance s orechovou omáčkou
Rezance: Zemiaky umyjeme a v šupke ich uvaríme domäkka. Necháme vychladnúť, ošúpeme a najemno nastrúhame....
Smažené sýrové kuličky
Sýr nastrouháme najemno. Z bílků ušleháme tuhý sníh, mírně osolíme a opepříme, a postupně...
Hydinový perkelt s bryndzovými kroketami
Na masle orestujeme nadrobno posekanú cibuľu, cesnak a červenú papriku pokrájanú na malé kocky. Po...
Zemiakové placky bez múky
Dnes sme dostali chuť na zemiakové placky, pripravoval som ich ako väčšinou či už s...
Tekvicové podkovičky v syrovom cestíčku
S tekvicou už nekončíme pri prívarku. V jednom slovku sa totiž skrývajú desiatky odrôd, farieb a chutí z rôznych kútov sveta....
Makové pirôžky
Z 100 ml mlieka, droždia, 1 čl kryštálového cukru a 1čl múky si spravíme kvások....
Mleté morčacie prsia plnené syrom s pamajoránom
Dnes z mletého morčacieho mäsa, ale ja som opäť mäso nemlela, ale krájala na drobné...
Vyprážaný údený syr s moravským mäsom, šampiónom a grilovanou mrkvou
Nemám moc, čo povedať k tomu receptu, proste mi niečo napadlo, skúsil som a...
Deravé šišky
V miske si pripravíme mlieko, pridáme cukor a rozmrvíme droždie. Droždie stačí, keď nabutná....
Slaninové guľky
Tu je tiež jedno využitie strúhanky. Tak isto je to dobré aj ku kyslým prívarkom a...
Výroční vejce ve sladkokyselém nálevu se slaninou
Jsem 7. den na Slovensku, jak stylové když má Varecha 7. výročí. ...
Langoš plnený údenou šunkou
Lángoše mám najradšej obyčajné iba tak osolené. Ale keď si môžem niečo lepšie urobiť tak prečo...
Cordon bleu
Je slávny francúzsky pokrm, čo v preklade znamená modrá stuha. Pomenovanie je po slávnostnom vyznamenaní...
Vyprážaná bravčová pečeň v mandľovom cestíčku
Zostala mi menšia polovica pečienky z plnenia, urobila som ju v mandľovom cestíčku.
Strukovinové fašírky
Komerčný recept<br /> Zmes na hŕstkovú polievku je unikátna zmes viacdruhových strukovín: hrachu, fazule a šošovice...
Vysmážané kúsky cesta s pečenou kapiou
Vynikajúca príloha, alebo chuťovka z kysnutého cesta ;-P
Cisársky rezeň
Tento recept som dostala meilom a priznám sa oslovil ma len preto, že som ešte nevyprážala...
Vyprážané rezne z bravčovej panenky
Vyprážané rezne z bravčovej panenky ? Chutnejšie mäso na rezne nepoznám, drahšie ale lahodné, rozplývajú...
Kváskové pampúšiky
Z tohto cesta sa dajú robiť pirôžky s rôznymi plnkami. Robila som dnes aj s tvarohom...
Letný paradajkový šalát s mušličkami a vyprážaným karfiolom
Leto už balí „kufre“, no svoju kúzelnú vôňu nám láskavo ponecháva aj vo forme svojich plodov...
Vyprážané bravčové paprčky
Toto ma lákalo už veľmi dlho, len som nemala domáci materiál. Minulý týždeň mi priniesla...
Vysmážané kúsky cesta s cesnakom a vňaťou
Kysnuté cesto ochutené petržlenovou vňatou a cesnakom. Výborné samotné, ale aj ako príloha k polievke...
Tuniakové fašírky so zemiakmi
Nechajte sa inšpirovať ľahkým chutným jedlom. Sú dobré ako pochúťka k vínu, ale aj ako...