Najlepšie domáce donuty

bananalover - fotkabananalover, 23. júla 2017

Skúšala som doma svoje prvé donuty, ktoré som sa chystala robiť už naozaj veľmi dlho. Myslím, že na prvý pokus sa mi celkom podarili Zobraziť celý popisSkúšala som doma svoje prvé donuty, ktoré som sa chystala robiť už naozaj veľmi dlho. Myslím, že na prvý pokus sa mi celkom podarili :)

20
porcií
70 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 ks
100 ml
100 g
100 ml
1/2 kocky
Glazúra:
2 PL
podľa potreby
50 g
50 ml




Postup

  1. 1

    Zo surovín si vypracujeme klasické kysnuté cesto a na teplom mieste ho necháme vykysnúť.

  2. 2

    Cesto si rozvaľkáme na hrúbku približne 4-5 cm a vykrajujeme väčšie kolieska. Stred vykrojíme menším kolieskom.

  3. 3

    Donuty vyprážame v rozohriatom oleji dohneda.

  4. 4

    Kým čakáme na to, aby boli donuty aspoň trochu vychladnuté, pustíme sa do prípravy polevy. Môžete si spraviť akúkoľvek. Ja som robila klasickú, bezfarebnú. Stačí, keď si práškový cukor zmiešate s trochou vody, aby ste získali hustejšiu hmotu. Do nej potom namáčajte donuty. Môžete aj niekoľkokrát, aby mali hrubšiu vrstvu.

    Najlepšie domáce donuty - obrázok 4
  5. 5

    Ďalšie polevy, ktoré som robila boli napríklad farebné. Fialovú či ružovú si spravíte tak, že do klasickej primiešate farbivo. Čiže si zmiešate práškový cukor s vodou a pridáte farbivo. Môžete aj vanilku, tá spraví príjemnú chuť. Čokoládovú polevu som si spravila rozpustením čokolády na varenie so smotanou. Vďaka smotane má čokoláda jemnejšiu a výraznejšiu chuť. Nakoniec si ich môžete ozdobiť nejakými ozdobami :)

    Najlepšie domáce donuty - obrázok 5

Diskusia k receptu

drajan
šikulka... krásne sú a iste aj chutné. Ešte som donuty nerobila... možno skúsim, vďaka Tvojej inšpirácii
anett91
Robila som, ale mňa neoslovili. Cesto bolo dosť tuhé, a je to vlastne cesto na šišky, len s dierou vnútri. Donuty majú úplne inú chuť.
leusik123
Ďakujem dnes vyskúšam len vie mi niekto poradiť ako rozpustiť tu čokoládu či dať smotanu zovrieť a tak tam dať čoko? Pečiem prvý krát čiže vôbec neviem postúpi ďakujem
popol
Úplne zle cesto, strašne tuhé, málo mlieka. Neodporúčam, cesto skončilo v koši.