Jesenné spestrenie: vyprážaná bedľa
Bol som navštíviť brata pod Tatrami a práve nepršalo, vybrali sme sa na huby. Našli sme suchohríby a mne sa podarilo niekoľko bedlí a Zobraziť celý popisBol som navštíviť brata pod Tatrami a práve nepršalo, vybrali sme sa na huby. Našli sme suchohríby a mne sa podarilo niekoľko bedlí a plávky. Z plávok bola výborná polievka, suchohríby šli do mrazničky a bedle som vypražil.
Postup
-
1
Bedľu som nakrájal na štyri časti, mierne posolil a odložil do chladu. Uvaril drobné zemiačky v šupke a opražil na oleji a posypal petržlenom.
-
2
Keď bedľa pustila vodu, obalil som ju tradične ako rezne a vypražil.
-
3
Pripravil som šalát.
-
4
Položil som na taniere a bola to naozaj rozprávka pre chuťové poháriky.
my bedľu najjednoduchšie ako sa dá:horúca masť-opražiť holú z jednej i druhej strany-položiť na chlieb-posoliť..chuť pre bohov..:-)