Jesenné spestrenie: vyprážaná bedľa
Foto: zajomato
Bol som navštíviť brata pod Tatrami a práve nepršalo, vybrali sme sa na huby. Našli sme suchohríby a mne sa podarilo niekoľko bedlí a Zobraziť celý popisBol som navštíviť brata pod Tatrami a práve nepršalo, vybrali sme sa na huby. Našli sme suchohríby a mne sa podarilo niekoľko bedlí a plávky. Z plávok bola výborná polievka, suchohríby šli do mrazničky a bedle som vypražil.
Postup
-
1
Bedľu som nakrájal na štyri časti, mierne posolil a odložil do chladu. Uvaril drobné zemiačky v šupke a opražil na oleji a posypal petržlenom.
- 2
Keď bedľa pustila vodu, obalil som ju tradične ako rezne a vypražil.
- 3
Pripravil som šalát.
- 4
Položil som na taniere a bola to naozaj rozprávka pre chuťové poháriky.
Tiež bedľa:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
my bedľu najjednoduchšie ako sa dá:horúca masť-opražiť holú z jednej i druhej strany-položiť na chlieb-posoliť..chuť pre bohov..:-)