Jesenné spestrenie: vyprážaná bedľa

zajomato - fotkazajomato, 26. septembra 2017 18:58
Ďalšie recepty »
Jesenné spestrenie: vyprážaná bedľaFoto: zajomato

Bol som navštíviť brata pod Tatrami a práve nepršalo, vybrali sme sa na huby. Našli sme suchohríby a mne sa podarilo niekoľko bedlí a plávky. Z plávok bola výborná polievka, suchohríby šli do mrazničky a bedle som vypražil.

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Bedľu som nakrájal na štyri časti, mierne posolil a odložil do chladu. Uvaril drobné zemiačky v šupke a opražil na oleji a posypal petržlenom.

  2. 2

    Keď bedľa pustila vodu, obalil som ju tradične ako rezne a vypražil.

  3. 3

    Pripravil som šalát.

  4. 4

    Položil som na taniere a bola to naozaj rozprávka pre chuťové poháriky.

    Jesenné spestrenie: vyprážaná bedľa - obrázok 4
Recept je zaradený do tagov:




TOPlist