Foto: tatranka
Dnes som nepiekla, tak som urobila viac chutných ľahučkých doliek namiesto zákuska. Ako hlavný chod chutnú kapustnicu s klobáskou a obedík bol ako lusk.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
6 dcl |
|
2 PL |
|
1/2 bal |
|
2 ks |
|
trochu |
|
200 g |
|
200 g |
|
2 PL |
|
3 PL |
|
Plnka: | |
250 g |
|
3 PL |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
(alebo zaváranina) |
|
|
Postup
-
1
Do polovičky teplého mlieka dáme práškový cukor, múku, smotanu, droždie, soľ, vajíčka. Dobre všetko premiešame a necháme aspoň 15 minút postáť. Potom pridáme 2 lyžice oleja premiešame a vlejeme zostatok mlieka. Cesto je pripravené na smaženie doliek.
- 2
Dolkovú panvicu si nahrejeme a tak ju natenko pomastíme olejom. Do priehlbiniek na dolku nalejeme lyžicu cesta. Osmažíme ju najprv z jednej a potom z druhej strany. Keď dolky z panvice vyložíme, musíme priehlbinky na dolky vždy potrieť olejom, až potom nalievame ďalšie cesto.
- 3
Takto sú hotové a upečené dolky. Stačí ich potrieť lekvárom a posypať cukrom. Zliepame po dva kusy.
- 4
No ja zvyknem do nich robiť tvarohovú náplň. Cukor zmiešam so žĺtkom, trochu našľahám a pridám tvaroh. Ponorným mixérom tvaroh zjemním. Medzitým z bielka urobím sneh a ten pomaly vmiešam to tvarohovej zmesi. Túto zmes dávam medzi dve dolky. Dnes som na vrch dolky dala trochu tvarohovej zmesi a našľahanú 33% jednou malou lyžičkou osladenú smotanu. Celú dobrotu som potom korunovala zaváranými čučoriedkami.
- 5
Príma obed. Kapustnica, dolky.
Tiež dolky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Nie, nie!!!!! Čisté som odložila do chladu v mikroténovom sáčku .Vyšlo 44 ks.To je 22 párov.Keď potrebujem ohrejem a zdekorujem-naplním na čerstvo. Ak sa zajtra nedojedia,potom už dávam do mrazu.
dolky sú tiež krásne, pekne naservírované
Tiež mám rada sladké dobroty.A vôbec ma nevyrušuje,ak sa rozpráva o tom,že cukor je jed.Ja si poviem -cukor je aj energia...