Zemiakové placky
Zemiakové placky

Vyprážaná plnená zemiaková placka fotorecept

dadren - fotkadadren, 3. augusta 2017
Vyprážaná plnená zemiaková placka (fotorecept)
Foto: dadren

Tento recept mám zo svojej vlastnej hlavy, je náročný na prípravu, ale veľmi výborný. A je to recept pre desaťčlennú rodinu za 11 eur, nie Zobraziť celý popisTento recept mám zo svojej vlastnej hlavy, je náročný na prípravu, ale veľmi výborný. A je to recept pre desaťčlennú rodinu za 11 eur, nie je drahý.

10
porcií
60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 kg
2 ks
1/2 hlávky
podľa chuti
 toľko, aby nebolo husté ani riedke
 (na vymastenie panvice)
1 kg
1 ks
3 strúčky (môže byť aj sušený)
1 bal
250 dkg (môžu byť aj iné)
podľa chuti
podľa chuti (soľ)
2 kocky
podľa chuti
500 ml
 (na obaľovanie)
5 ks
 (na obaľovanie)
200 dkg




Postup

  1. 1

    Nastrúhame zemiaky, pridáme vajíčka, cesnak, vegetu, soľ, majorán, hladkú múku, spravíme cesto na zemiakovú babu. Múky dáme toľko, aby nebolo cesto husté, ale ani riedke. Ak je husté, pridávam vodu do cesta, aby bolo cesto také ako na palacinky. Keď je cesto hotové zohrejeme si panvicu z olejom. Keď sa olej začne pražiť, začnem robiť placky.

    Vyprážaná plnená zemiaková placka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzi tým si pripravíme plnku z mletého mäsa, šampiňónov, ktoré očistíme a nakrájame, nakrájaných teľacích párkov, cibule, paradajkového pyré, korenia na mleté mäso, dochutíme podľa svojej chuti. Dáme speniť nakrájánu cibuľku na oleji, pridáme šampiňóny, párky, necháme popražiť, potom dáme mleté mäsko, okoreníme podľa svojej chuti, podlejeme a necháme dusiť. Keď voda v mäse vrie, dáme doň bujón a necháme daľej dusiť. Keď už je mäsko dostatočne podusené pridáme, paradajkové pyré, premiešame a necháme ešte 5 min. dusiť. Po 5 minútach odstavíme a necháme vychladnúť.

    Vyprážaná plnená zemiaková placka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď sú hotové placky a aj omáčka, začneme placky plniť. Najprv placku ptrieme omáčkou, potom posypeme struhaným syrom a zrolujeme, najprv bočné strany a potom predné tak ako závin a prepichneme ich špáradlami alebo špajdľami, aby sa Vám to nerozpadlo. Pozor si dávajte pri plnení, nedávajte si veľa plnky, aby ste to mohli zrolovať.

    Vyprážaná plnená zemiaková placka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď už máte placky naplnené, zrolované obalíte ich v trojobale vajíčka, múka, strúhanka a vyprážame na rozpálenom oleji ako rezne. Podávame zo zemiakmi, zemiakovou kašou. Verím že Vám bude chutiť. Prajem dobrú chuť.

    Vyprážaná plnená zemiaková placka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Takto vyzerajú hotové a sú veľmi dobré.

    Vyprážaná plnená zemiaková placka (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

farbuska
Fúha - ale to chce asi nejaké mínus teploty, nie tieto letné horúčavy.
boxik
Som tvrdý mäsožravec , nič mi nehovorí tzv zdravá kuchyňa , ale toto je aj na mňa priveľa.
evanaaa
Nerada kritizujem jedlá, ktoré niekto úmorne pripravil a dal sem, každý varí podľa svojej chuti, ale keď tak pozerám, z tých ingrediencií, čo tu sú, by sa dali pripraviť možno aj tri samostatné jedlá, je toho veľa, dlhý čas prípravy a keď už mám placky konečne hotové a naplnené (uduseným) mäsom, ešte ich treba aj obaliť v trojobale a čo bolo uvarené, znovu tepelne upravovať. Ak by som to robila v mojej horúcej kuchyni, aby som skolabovala skôr, než by som to dokončila. Ale by som rada, len tak, pre zvedavosť, kúsok ochutnala, či to stálo za to.
inkaa
Bože,škoda zemiakových placiek,ktoré sú samé o sebe pochúťka,a ešte ich naplniť a nakoniec obaliť a vysmažiť,tak to je sila,sorry:(
radox1
zatial predbezny vitaz o naj. recept za rok 2017.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia