Utopenci z mletého mäsa fotorecept
Jozef Popelka
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Pepper Inn v Šali, 14. júla 2017
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Pepper Inn v Šali, 14. júla 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g (kvalitné) |
|
200 ml |
|
120 ml |
|
5 väčších ks |
|
10 ks |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
2 ks |
|
1 PL |
|
5 strúčikov |
|
4 ks |
|
1 PL |
|
1/2 PL |
|
|
|
|
|
|
|
(na vyprážanie) |
|
|
Postup
-
1
Mleté mäso ochutíme soľou, mletým čiernym korením, horčicou, paprikou, pretlačeným cesnakom a nadrobno nakrájanou šalotkou. Pridáme vajcia, prípadne strúhanku a vypracujeme zmes ako na fašírky.
-
2
Vyformujeme rovnaké guľôčky, ktoré vyprážame v horúcej masti dozlatista. Cibuľu očistíme a nakrájame na mesiačiky, uhorky scedíme a nálev odložíme, uhorky nakrájame na kúsky.
-
3
Nálev z uhoriek, ocot, soľ, cukor, koreniny a feferóny necháme prevariť. Do veľkého pohára poprekladáme mäsové gule s cibuľou a uhorkami a zalejeme nálevom. Necháme odležať niekoľko dní v chladničke. Podávame s bielym chlebom.
Diskusia k receptu