Utopenci z mletého mäsa
Utopenci z mletého mäsa

Utopenci z mletého mäsa fotorecept

Jozef Popelka
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Pepper Inn v Šali, 14. júla 2017
Utopenci z mletého mäsa (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g (kvalitné)
200 ml
120 ml
5 väčších ks
10 ks
2 ks
2 PL
2 ks
1 PL
5 strúčikov
4 ks
1 PL
1/2 PL
 (na vyprážanie)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mleté mäso ochutíme soľou, mletým čiernym korením, horčicou, paprikou, pretlačeným cesnakom a nadrobno nakrájanou šalotkou. Pridáme vajcia, prípadne strúhanku a vypracujeme zmes ako na fašírky.

    Utopenci z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vyformujeme rovnaké guľôčky, ktoré vyprážame v horúcej masti dozlatista. Cibuľu očistíme a nakrájame na mesiačiky, uhorky scedíme a nálev odložíme, uhorky nakrájame na kúsky.

    Utopenci z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nálev z uhoriek, ocot, soľ, cukor, koreniny a feferóny necháme prevariť. Do veľkého pohára poprekladáme mäsové gule s cibuľou a uhorkami a zalejeme nálevom. Necháme odležať niekoľko dní v chladničke. Podávame s bielym chlebom.

    Utopenci z mletého mäsa (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
Výborný recept, ale to odležení niekolko dní v chladničke bude prubířský kámen! Bezva fota, detailní postup, povedená dobrota.
Utopence - klasiku máme veľmi radi. Nikdy by mi nenapadlo urobiť utopence z mletého mäsa... Určite vyskúšam. Skvelý tip.

Pridaj komentár k receptu: