Kuracie prsia na avokádovom oleji a citrónovej šťave
Už som Vám spomenul meno novodobého „fanatika“ na zdravú výživu Dr. Steven R. Gundry-ho, ...
Zagorská zemiaková polievka
Zvláštnu chuť zemiakovej polievky môžete obohatiť pridaním opečeného chleba alebo pokrájaným vareným párkom…
Dolky babky Janky
Dolky babky Janky som nazvala preto, lebo ich robievala moja babička a sú najlepšie na svete....
Losos s teriyaky a rezancami z cukety
V panvici na silnom ohni rozohrejeme polovicu kokosového oleja, vložíme lososa a pražíme 3 – 4 minúty...
Kuracie závitky s prekvapením
Kto by nemal rád prekvapenie? Pripravte ho aj vy pre svojich hostí. Stačí len hádať, ...
Hubové palacinky plnené špenátom
Recept ma upútal na stránke o varení. Páčila sa mi fotografia od @D. Machalovej, ...
Sýrová omeleta se špenátem
Dostali jsme chuť na omeletu. Zase jsem viděl v televizi že si dělali omeletu. To...
Cícerová nátierka
Vegetariánsku nátierku podávajte s opraženým domácim chlebom pokvapkaným kvapkami olivového oleja zmiešaného s šťavou z citróna a...
Mrkvová nátierka trochu inak
Recept mám od švagrinky. Nátierku mi poslala na ochutnávku a ja som si ju zamilovala prvým...
Sushi v štýle „cha han donburi“
Donburi je tradičné japonské jedlo, je to miska dusenej ryže pripravovaná s rôznymi surovinami. Receptov...
Salát z čínského zelí s jablky
Tak hned na úvod. Podobný salát tu je a myslím že od jednoho ze šéfkuchařů, ...
Morský čert s olivovou salsou
Pôvodný recept som videla na tejto stránke http://www. jamieoliver. com/recipes/fish- recipes/grilled-or-roasted-monkfish-with-black-olive-sauce-and-lemon-mash/ Monkfish - Morský čert nie je veľmi vzhľadná...
Loštický řízek
Mám ráda "voňavé" sýry a všechno, co s němi nějak souvisí. Před časem jsem...
Medailonky z kuřecích stehýnek
Běžně jsem v kuchyni pánem. Ale v tento adventní čas jsem donucen poslouchat a nechávat prostor....
Naša čínska špecialitka
Kuracie prsia si nakrájame na tenké dlhé pásiky, osolíme, okoreníme, dáme 1 lyžičku karí...
Soté na ázijský spôsob
Toto soté robievam doma dosť často, manžel sa ho nevie dojesť a je spravené do 30...
Hrianky à la Edith
Tento zaujímavý, jednoduchý a zároveň chutný rcp som dostal od mojej super kamalásky Edith Piaf ...
Wok rezance s tofu
Údené tofu nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame na krúžky a cesnak na jemno nasekáme. Brokolicu...
Šalát so surimi tyčinkami
Po dlhom čase som sa rozhodla pridať recept... Vymýšľam niečo fajné na silvestrovský stôl a podaril...
Opekané ryžové rezance s bravčovinou a chutnou zeleninou
Najprv si mäso nakrájame na tenké a dlhé plátky, ktoré dáme do misky a pridáme všetky...
Tekvicové placičky s penou a lososom
Tekvicové placičky s penou a lososom. Skvelé nezvyčajné ale hlavne moderné slávnostne predjedlo, na ktorom...
Lievance USA s kokosovou penou a malinovým pyré
Sú to lievance väčšieho typu tzv. americké. So špeciálnou, ale veľmi chutnou penou a...
Bravčové dukáty s curry-hubovým ragú a kráľovským šalátom
Bravčové dukáty s curry-hubovým ragú a kráľovským šalátom. Jedlo, ktoré je vhodné pre slávnostnejšie príležitosti,...
Morský čert s ostrou paradajkovou omáčkou
Jemná ryba osmažená do zlata podávaná s ostro pikantnou paradajkovou omáčkou a cestovinami, posypaná nastrúhaným syrom,...
Mladá jahňacina
Pečenú a špikovanú jahňacinu si môžete pripraviť kedykoľvek. S prílohou z mladých zemiakov, mrkvy a...
Losos na teriyaki omáčke
Žiadalo sa mi menšej zmeny na úpravu lososa a tak Vám ho sem pridávam. Podľa mňa...