Kačacia pečeň s jablkami na červenom víne s karamelom fotorecept
Foto: izabella929
Je jablková sezóna tak prečo nie kačacie pečienky na jablkách. Naviac som jablkové kocky podliala vínom a karamelizovala.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kačacie pečienky som umyla, osušila a pripravila som červené jabĺčko.
-
2
Na panvici som rozohriala masť a cibuľu som pridala a iba troška spenila.
-
3
Pridala som pečienky, aby sa spolu s cibuľou opiekli, obrátila som ich aj na druhú stranu.
-
4
Potrebujú ozaj iba chvíľku a podliala som ich vínom.
-
5
Pečienky som vybrala na misu a k cibuli som pridala na kocky nakrájané jablká i so šupkou.
-
6
Pridala som cukor a spolu som všetko nechala skaramelizovať, len chvíľku, lebo jabĺčka majú zostať chrumkavé, ešte som pridala lyžicu vína, aby bola aj omáčka výborná a hotovo.
-
7
Pečienky som nakrájala na tenké plátky, pridala som ich k jablkám a zmiešala som ich s karamelom. Podávala som ich s opečenými zemiakmi. Na tanieri som pečienky ešte poliala karamelom. Prajem vám dobrú chuť
Diskusia k receptu