Ľahké palacinky s tvarohom a ovocím

monika12699 - bez fotkymonika12699, 17. októbra 2018
Ľahké palacinky s tvarohom a ovocím
Foto: monika12699

Palacinky sú pre mňa vždy jednotkou medzi sladkým.

8
porcií
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Plnka:
250 g
1 PL
1 ks
1 ks
250 g (konzervované)
1 ks
Cesto:
200 g
cca 400 ml
štipka
1 PL
1 ks
1/2 bal.
štipka
50 ml




Postup

  1. 1

    Do misky nasypeme múku, pridáme vajce, olej, cukor, soľ, kypriaci prášok, mlieko, vanilkový cukor a všetko spolu vymixujeme. Cesto by nemalo byť moc husté ale ani riedke ;) Keď máme cesto hotové, dáme ho do chladničky odstáť aspoň na 30 min.

  2. 2

    Počas čakania na cesto si môžeme pripraviť plnku. Plnku si pripravíme tak že do misky prenesieme tvaroh, k tvarohu pridáme cukor, nastrúhame si citrón - citrónovú kôru a pridáme do misky s tvarohom - môžeme dať aj trošku citrónovej šťavy. Všetko spolu si premiešame a ochutnáme :) malo by to chutiť jemne kyslo sladko :) Nakrájame si banán a kivi na jemné kúsky a primiešame k tvarohu. Plnka je hotová.

  3. 3

    Keď máme odstáte cesto, tak môžeme začať piecť palacinky. Panvicu vymastíme olejom ale len jemne, na rozohriatu panvicu lejeme cesto naberačkou a rozlejeme cesto po celej panvici. Po každej upečenej palacinke si vymastíme panvicu.

  4. 4

    Keď máme palacinky upečené a natreté plnkou môžeme palacinky servírovať. Na dozdobenie použijeme napríklad kivi, ja som použila jahody, Granko, práškový cukor, čokoládový toping. Dobrú chuť prajem!

Diskusia k receptu