Domáce lokše plnené restovanou kuracou pečeňou fotorecept
Veľmi chutný obed ;)
Suroviny
| Lokše: | |
| 1250-1500 g |
|
| 300 g (+podľa potreby) |
|
| 1 ČL |
|
| podľa potreby |
|
| Restovaná kuracia pečeň: | |
| 1000 g |
|
| 2-3 ks |
|
| podľa potreby (alebo bravčová) |
|
| 1 ks |
|
| Koreniny: | |
|
|
|
|
|
|
| (tymian) |
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Zemiaky som očistila a uvarila v šupke, v mierne slanej vode, deň vopred. Na druhý deň som ich ošúpala a postrúhala, na väčších slzičkách stačí. Zamiesila som cesto s múkou a soľou. Urobila som z neho valec a nakrájala 80-85 gramové kúsky. Každý kúsok som upravila do bochníčka. Bochníčky som rozvaľkala na pomúčenej doske, na veľkosť panvice. Lokše som opiekla na suchej panvici, teplotu som mala nastavenú na stupni 7 z 9-tich. Po každej opečenej lokši treba panvicu oprášiť od múky, aby sa na nej nepripekala. Lokše som ukladala na seba, vždy po opečení som vrch potrela rozpusteným kačacím tukom.
-
2
Cibuľu som pokrájala a dala opekať na masť. Kuraciu pečeň som očistila a pokrájala. V druhej panvici som ju postupne opekala na masti a pridávala ku cibuli, do ktorej som dala opekať jednu štipľavú papriku, nepokrájanú.
-
3
Do opečenej pečene som pridala koreniny a na záver aj soľ. Paprika zmäkne, ale pečeň nebude pikantná, môže si ju pridať len kto chce.
-
4
Ku plneným lokšiam sme jedli čalamádu, výborné sú aj s kyslou kapustou.









Diskusia k receptu