Stredomorská frittata
Foto: podravka
Hľadáte rýchle a zdravé jedlo, ktoré vám pripomenie dovolenku v Stredomorí? Nech sa páči, tu je recept.
porcie
príprava
Postup
-
1
Cukety nakrájame na tenké plátky, zľahka osolíme a odložíme bokom. Paradajky nakrájame na polovice a mozzarellu na plátky. Vajcia rozbijeme do menšej misky zmiešame s vegetou, syrom a premiešame vidličkou
- 2
Do panvice si dáme olej, pridáme strúčiky cesnaku a nakrájané paradajky. Krátko opečieme a aj paradajky, aj cesnak vyberieme z panvice. Do panvice dáme rozmiešané vajíčka.
- 3
Do vajec naukladáme cuketu, mozzarellu a paradajky a pečieme niekoľko minút, kým okraje frittaty nezhnednú.
- 4
Hotovú frittatu posypeme čiernym korením a podávame s obľúbeným šalátom.
- 5
Rada: Ak máte chuť na mäso, tak si môžete do frittaty pridať kolieska klobásy. Ak nemáte panvicu, môžete si frittatu pripraviť aj v rúre. Potom pečte cca 20 minút v rúre vyhriatej na 180 °C.
Tiež vajíčková omeleta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu