Vajíčková omeleta
Vajíčková omeleta

Stredomorská frittata

podravka - fotkapodravka, 7. novembra 2018. Komerčný recept.
Stredomorská frittata
Foto: podravka

Hľadáte rýchle a zdravé jedlo, ktoré vám pripomenie dovolenku v Stredomorí? Nech sa páči, tu je recept.

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

2 ks
6 ks
120 g
8
1 KL
50 g (nastrúhaný)
3 PL
2 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cukety nakrájame na tenké plátky, zľahka osolíme a odložíme bokom. Paradajky nakrájame na polovice a mozzarellu na plátky. Vajcia rozbijeme do menšej misky zmiešame s ochucovadlom Podravka NATUR, syrom a premiešame vidličkou

  2. 2

    Do panvice si dáme olej, pridáme strúčiky cesnaku a nakrájané paradajky. Krátko opečieme a aj paradajky, aj cesnak vyberieme z panvice. Do panvice dáme rozmiešané vajíčka.

  3. 3

    Do vajec naukladáme cuketu, mozzarellu a paradajky a pečieme niekoľko minút, kým okraje frittaty nezhnednú.

  4. 4

    Hotovú frittatu posypeme čiernym korením a podávame s obľúbeným šalátom.

  5. 5

    Rada: Ak máte chuť na mäso, tak si môžete do frittaty pridať kolieska klobásy. Ak nemáte panvicu, môžete si frittatu pripraviť aj v rúre. Potom pečte cca 20 minút v rúre vyhriatej na 180 °C.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: