Pečený bravčový bôčik s uhorkovou omáčkou fotorecept
Foto: izabella929
Len zriedka sa objaví na našom stole tento druh mäsa, ale teraz v pečenom stave bol vynikajúci.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
800 g |
|
1 ks |
|
5 strúčikov |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
štipka |
|
1 PL |
|
Omáčka: | |
1 + 1 PL |
|
4 vrchovaté PL |
|
500 ml |
|
100 ml (33 %) |
|
podľa chuti |
|
2 PL |
|
podľa chuti |
|
1 ks |
|
4 |
|
3 PL |
|
Postup
-
1
Bravčový bôčik som umyla, osušila kuchynským papierom. Do mäsa som urobila nožom mriežky z jednej strany
-
2
aj z druhej strany do kože.
-
3
Dala som ho na panvicu na rozpálenú masť a opiekla z oboch strán. Mäso som osolila, korenila, posypala rascou a paprikou, pridala som na veľké kusy nakrájanú cibuľu a cesnak aj so šupkou, podliala troškou vína a pod pokrievkou pomaly piekla pod pokrievkou na panvici. Počas pečenia som podlievala vývarom, ktorý sa mi práve varil na sporáku. Vždy len celkom malým množstvom.
-
4
Mäso sa pieklo 70 minút. Na záver som ho znovu podliala vínom, odkryla a nechala opiecť.
-
5
Aby bolo chrumkavejšie, nakrájala som ho na plátky vložila do výpeku a ešte 10 minút opekala.
-
6
Pokiaľ sa mäso pieklo, pripravila som uhorkovú omáčku. Do rajnice som dala maslo s olejom, pridala som múku a opiekla na veľmi slabom plameni, aby zostala svetlá, podliala som ju mliekom a za stáleho miešania som bešamel dochutila soľou, cukrom a korením.
-
7
Keď sa bešamel uvaril, pridala som smotanu a uhorky nakrájané na kocky a citrónovú šťavu.
Diskusia k receptu