Srdiečka na oregane fotorecept
Foto: cesminaz
Obmena pre tých,čo majú radi srdiečka. Rýchle a jednoduché :-)
tepelná úprava
Postup
-
1
Srdiečka si umyjeme a ak treba očistíme. V panvici si rozpálime trocha oleja, dáme srdiečka a na veľkom ohni ich kde-tu rýchlo opečieme. Keďže srdiečka sú sami o sebe šťavnaté a už počas tohto rýchleho opekania začnú púšťať šťavu, ich netreba ani podliať. Len pridáme kúsok masla, oregano a soľ. Zakryjeme a necháme za občasného miešania dusiť. Na konci, keď už tekutina vyvrela ochutnáme či sú mäkké a necháme srdiečka ešte trocha opiecť. Na konci môžme ešte podľa chuti osoliť a posypať ešte oreganom :-)
-
2
Srdiečka podávame podľa chuti s pečivom alebo inou prílohou.
-
3
Kým ja mám pečienku a srdiečka rada, moje deti krútia nosom :-) Tak som k nim spravila zemiaky na petružke a kôprovú omáčku, no a v takejto kombinácii to zjedli aj oni :-) Dobrú chuť.
Nemam slov, to je (bylo) tak dobry!! Udelala jsem si k tomu tortilu s lupenim na cibulce a hodne, hodne jsem si pochutnala. Dalsi srdicka cekaj na mrazaku! @Cesminaz diky za dalsi tvuj uzasny recept!
varecha.pravda.sk/recepty/polnickova-rukolova-krupava-tor...
:-))) bóže @Mijaita prepáč! Ja som si to rýchlo prečítala ako lupene-"lupienky cibule" :-)) čize som to pochopila ako na tenko na lupienky nakrájanú cibulu :-)))) No čo už,čeština je čeština,občas sa človek aj zmýli :-) Ale kazdopádne vdaka za opravu mojho omylu.Urcite to raz vyskúšam aj tak a aj s tou nakrájanou cibulou ! ;-) Pekný den.