Maďarské rezne
Viem, že ich je tu na vareche veľa, hlavne pod názvami ako obrátené rezne, no my sme...
Ruské bliny s kaviárom
Droždie rozmiešame v teplom mlieku, pridáme cukor a polovicu preosiatej hladkej múky, rozmiešame a necháme...
Placky z kuracieho mäska
Neviem, či to na Vareche už bolo, či to má nejaký špeciálny názov, jednoducho...
Kuracie kúsky Vlada Tepeše
Kuřecí prsíčka si nakrájíme na kousky cca 3x3 cm a z ostatních surovin uděláme marinádu, do...
Bylinkový halibut-platýz
Ryby miluji a tak hodně často vymýšlím, jak na ně. Tentokrát mne inspiroval pořad "Jste...
Špenát s cícerom a drvenými paradajkami
Špenát, cícer a paradajky sú moje obľúbené suroviny. Mala som sen, že z tejto...
Prepeličie hniezdočká
Uz davnejsie som si planovala, ze vyskusam prepelicie vajicka. Teraz pred Velkou nocou som ich...
Mlčanie jahniat (gastroverzia)
Keď som videla jahňacie kotlety v obchode, tak som neodolala. Jahňacinu vlastne takmer nejeme, ...
Veľkonočná hlavička
Recept som pred viacerými rokmi opísala z českej televízie. Poznám veľa spôsobov jej prípravy, ...
Jahňacina s raviolami
Jahňací chrbát odblaníme, osolíme, okoreníme, obalíme v bylinkách a zabalíme do prosciutta. Prudko...
Zemiaky na hubovej omáčke
Tento recept sa dá nazvať "čo chladnička dala". Veľmi jednoduché, chutné, rýchle.
Placky z nedeľných zemiakov
Obyčajne sa v nedeľu mäso poje, a zemiaky zostanú na pondelok. Čo s nimi ......
Csikos tokány podľa pána Károlya Gundela
Csikos tokány/čikoš tokáň/ je jedným z receptov pána Károlya Gundela, ktorý som vybrala z jeho kuchárskej...
Lokše
recept je veľmi osvedčený, kedže lokše sú veľmi lacným, veľmi a hlavne obľúbeným variabilným receptom posielam...
Maďarské Bakoňské bravčové plátky
V Madarsku sú Bakoňské bravčové plátky veľmi známe a obľúbené jedlo, ktoré je často podávané aj...
Maďarská dusená tarhoňa podľa pána Gundela
Tarhoňa je obľúbenou prílohou, ktorá sa najčastejšie podáva k mäsu na šťave, ale môže to...
Hovädzí tokáň na čiernom korení podľa pána Károlya Gundela
Rodina Gundelových vlastní svetoznámu reštauráciu v Budapešti už 150 rokov. Už v 6. generácii sa...
Bravčové plátky na slanine s dubákmi a mrkvou
Máme radi mäsko na šťave s dubákmi v akejkoľvek kombinácii. V tomto recepte sa plátky mäsa...
Kuracie rezne s hubovou omeletou
Kuracie prsia jemne vyklepeme, osolíme a okoreníme, na jarnej cibuľke a masle orestujeme huby a...
Kolienka v pikantnej syrovej omáčke s kúskami skaramelizovaného citróna
Moji stravníci majú radi pikantné jedlá so syrom a včera mali chuť na niečo nové. Pripravila...
Chutné rezne
10 rezne kuracie alebo bravčové naklepať osoliť:potom si spravíme lak a to 4-5vajička, 2lyžice majoránky, 7stručky cesnak, 2...
Pirôžky s mäsom
... a ešte jeden zo starkinho zošita... Skrýva sa v rubrike Z receptárov sovietskych...
Maiale al latte
Maiale al late je bravčové pliecko, dusené v mlieku. Takto pripravené mäsko je mäkkučké, ...
Večera pre strihačov oviec
Toto jedlo tradicne varievali aj varievaju farmarky na veceru pre svojich strihacov oviec. Na odlahlych farmach...
Roastbeef so smotanovými zemiakmi a grilovanou paradajkou
Klasika, na ktorú mávam dosť často chuť. Tentoraz som ju dostal dosť náhle, takže...
Lievance s kozím syrom a so zeleninou
Z vajec, mlieka, múky, droždia, soli a trošky cukru pripravíme lievancové cesto a...
Omeleta s brokolicou
Omeleta je mojou spomienkou na detstvo. Mávali sme ju doma k zemiakovej kaši. Moja omeleta...
Husacia pečeň po dolniacky
robievala to moja nebohá starká z dolniakov, ja som o tomto jedle básnila mojej...