Foto: sjuz
Tento recept som proste MUSELA skúsiť:)! Lákal ma netradičnosťou, a pravdupovediac, nevedela som si dosť reálne predstaviť tie chute...mojito síce poznám, ale takto...:) A výsledok? Zobraziť celý popisTento recept som proste MUSELA skúsiť:)! Lákal ma netradičnosťou, a pravdupovediac, nevedela som si dosť reálne predstaviť tie chute...mojito síce poznám, ale takto...:) A výsledok? Proste skvelá chuť ľahkého letného jedla!
porcie
príprava
Postup
-
1
Suroviny:
-
2
V mažiari si podrvíme nakrájané limety a mätu, potom pridáme cukor a biely kubánsky rum. Vrchnú špičku z mäty si necháme na ozdobu.
-
3
Kuracie prsné rezne pozdĺžne prekrojíme na dva tenšie plátky. Mäso marinujeme pol hodiny v zmesi limetky a mäty cukru a rumu.
-
4
Vrchné lístky mäty namočíme v limetkovej šťave a obalíme cukrom. Necháme uschnúť.
-
5
Uvaríme lasagne. Scedíme a zalejeme studenou vodou, aby sa navzájom neprilepili. Môžeme ich aj vybrať a jednu po druhej potrieť olivovým olejom, potom sa nezlepia.
-
6
Na panvicu dáme olivový olej, a mäso vybrané z marinády na ňom opečieme. Nie dlho, aby príliš nevyschlo, len pár minút z oboch strán, aby vo vnútri zostalo ešte šťavnaté.
-
7
Mäso vyberieme z panvice, a vylejeme tam marinádu. Pridáme maslo a necháme pár minútiek povariť, kým sa šťava nespojí.
-
8
Odstavíme, precedíme na opečené mäso.
-
9
Na tanier kladieme striedavo lasagne, mäso, a prelejeme šťavou. Navrch uložíme cukrovú mätu a podávame.
Kure nalozene jsem opekala na masle - maslo se pripalovalo (normalni maslo, zadna Rama) , kure i kdyz hotove, bylo tvrde (coz nechapu, neznam tvrde prsni rizky).
Posleze jsem servirovala pro dve osoby na talir a nastal boj s lasagnema !
Ale - nejak se mi to podarilo. Polila jsem kazdy kousek masa, polozila tu ruzne potrhanou lasagni a poupravila a hura jist .
Prvni sousto - nic moc .
Druhe sousto - hmmm, neni to spatne :-)
Pate sousto - to udelam co nejdriv zas, nybrz i navsteva doslova "zrala" :-) :-) :-)
@sjuz , genialni a vyborny recept !
p.s. pridala jsem ten cukr jak je psano, ale i sul a cerny pepr.
Nicmene dotaz pro @sjuz - jak ty lasagne pak ohrejes, aby jidlo nebylo studene? To opecene maso prece lasagne neprohreje !
Tiež sa mi prvá pri vyťahovaní roztrhla, a potom som si už dala pozor:), opatrne som zliala vodu z hrnca,napustila viac ktrát studenú vodu, aby ochladli a lasagne sa pekne šmykli na mokrý studený tanier, vedľa som mala prichystanú misku s olivovým olejom a každú som natrela zvlášť olejom. Musia byť ale studené.
No a jedlo som neohrievala, lebo sme včetko zjedli hneď:)! Ale lasagne ohreješ zvlášť, v horúcej vode, alebo namočíš a dáš do mikrovlnky, a mäso tiež zvlášť....
varecha.pravda.sk/recepty/siroke-rezance-s-bazalkou-fotor...
vyvávaľkam nakrájam obdĺžniky uvarím aldente nelepia sa .
Teším sa na ďaľšie Tvoje recepty:-))