Dubákové mäsovinky s cesnakovým pyré
šéfkuchár reštaurácie Modo v Skalici, 4. septembra 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme fašírky ako zvyčajne, len do nich pridáme nakrájané pečené dubáky.
- 2
Cesnak očistime, rozrežeme na polovicu a odstránime klíček. Cesnak tri razy po sebe oblanšírujeme v horúcej vode, aby stratil svoju výraznosť a bol úplne jemný. Ak sme cesnak oblanšírovali, varíme ho do mäkka v pripravenom mlieku. Cesnak vyberieme z mlieka, pridáme maslo a rozmixujeme na jemnú kašu, prípadne, ak je pyré veľmi husté, prilejeme trochu mlieka. Dochutíme soľou.
- 3
Na vajíčko zohrejeme vodu, do ktorej pridáme ocot a trocha soli. Keď voda zovrie, rozbijeme vajíčko do polievkovej naberačky a pomaly ho vlejeme do vriacej vody, ktorú okamžite odstavíme, aby ďalej nevrela, a necháme v nej vajíčko asi 0,5–1 minútu, podľa toho, akú chceme, aby malo vajíčko konzistenciu. Podávame s fašírkou a krémom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu