Dubákové mäsovinky s cesnakovým pyré

Gabriel Kocák
šéfkuchár reštaurácie Modo v Skalici, 4. septembra 2011
Dubákové mäsovinky s cesnakovým pyré
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
35-40 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks
100 g
50 g, čerstvé
2 PL
80 g
1 ks
150 ml
150 g
1,5 l
10 g
1 ks
2 pl




Postup

  1. 1

    Pripravíme fašírky ako zvyčajne, len do nich pridáme nakrájané pečené dubáky.

  2. 2

    Cesnak očistime, rozrežeme na polovicu a odstránime klíček. Cesnak tri razy po sebe oblanšírujeme v horúcej vode, aby stratil svoju výraznosť a bol úplne jemný. Ak sme cesnak oblanšírovali, varíme ho do mäkka v pripravenom mlieku. Cesnak vyberieme z mlieka, pridáme maslo a rozmixujeme na jemnú kašu, prípadne, ak je pyré veľmi husté, prilejeme trochu mlieka. Dochutíme soľou.

  3. 3

    Na vajíčko zohrejeme vodu, do ktorej pridáme ocot a trocha soli. Keď voda zovrie, rozbijeme vajíčko do polievkovej naberačky a pomaly ho vlejeme do vriacej vody, ktorú okamžite odstavíme, aby ďalej nevrela, a necháme v nej vajíčko asi 0,5–1 minútu, podľa toho, akú chceme, aby malo vajíčko konzistenciu. Podávame s fašírkou a krémom.

Diskusia k receptu

jamarlen
nádhera, v skalici sa musí dobre jesť, dobrým rubínčekom zapiť a trdelníkom korunovať:)))