Foto: akeber
Recept som našla v kuchárskej knižke Recepty zo života.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
750g (u nás sa tomu hovorí chvost) |
|
2 lyžice pol. |
|
2 lyžice pol. |
|
2 malé. lyž. |
|
2 malé lyž. |
|
1lyž.pol. |
|
2 ks |
|
|
|
|
|
|
|
Príloha ryža na cesnaku : | |
0,5 kg |
|
2 lyž |
|
7 struč. |
|
6 dcl |
|
1 lyžička |
|
Postup
-
1
Kečup, horčicu a 2 lyžice oleja zmiešame, pridáme čierne a karí korenie, papriku a worcester. Dobre premiešame.
-
2
Mäsko nakrájame na tenké pásiky.Trochu posolíme.
-
3
Mäsko premiešame s pripravenou koreninovou zmesou. Necháme odstáť aspoň 1 hod v chladničke , zatiaľ si môžeme pripraviť prílohu.
-
4
Cesnak očistíme a pretlačený opražíme na oleji . Asi tak 1 min.
-
5
Ryžu dobre premyjeme , a dáme variť vodu . Keď voda začne vrieť, vsypeme ryžu . Pridáme vegetu , a opražený cesnak na oleji . Premiešame a varíme 5 - 6 min na prudkom ohni ...potom teplotu znížiť a ešte chvíľku podusiť . A ryža je uvarená.
-
6
Cibuľu nakrájame na drobno a popražíme na oleji.
-
7
Pridáme mäso a najprv prudko , potom mierne oprážame , kým mezmäkne .
-
8
Podávame so zemiakmi alebo s ryžou. Namiesto bravčového možno použiť kuracie alebo morčacie mäso.
Diskusia k receptu