Bravčové azu fotorecept

akeber - fotkaakeber, 18. septembra 2011
Bravčové azu (fotorecept)
Foto: akeber

Recept som našla v kuchárskej knižke Recepty zo života.

30 MIN minút
príprava
55 min minút
tepelná úprava

Suroviny

750g (u nás sa tomu hovorí chvost)
2 lyžice pol.
2 lyžice pol.
2 malé. lyž.
2 malé lyž.
1lyž.pol.
2 ks
Príloha ryža na cesnaku :
0,5 kg
2 lyž
7 struč.
6 dcl
1 lyžička

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kečup, horčicu a 2 lyžice oleja zmiešame, pridáme čierne a karí korenie, papriku a worcester. Dobre premiešame.

    Bravčové azu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäsko nakrájame na tenké pásiky.Trochu posolíme.

    Bravčové azu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäsko premiešame s pripravenou koreninovou zmesou. Necháme odstáť aspoň 1 hod v chladničke , zatiaľ si môžeme pripraviť prílohu.

    Bravčové azu (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesnak očistíme a pretlačený opražíme na oleji . Asi tak 1 min.

    Bravčové azu (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ryžu dobre premyjeme , a dáme variť vodu . Keď voda začne vrieť, vsypeme ryžu . Pridáme vegetu , a opražený cesnak na oleji . Premiešame a varíme 5 - 6 min na prudkom ohni ...potom teplotu znížiť a ešte chvíľku podusiť . A ryža je uvarená.

    Bravčové azu (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cibuľu nakrájame na drobno a popražíme na oleji.

    Bravčové azu (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridáme mäso a najprv prudko , potom mierne oprážame , kým mezmäkne .

    Bravčové azu (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Podávame so zemiakmi alebo s ryžou. Namiesto bravčového možno použiť kuracie alebo morčacie mäso.

    Bravčové azu (fotorecept) - obrázok 8
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Oprážané

Diskusia k receptu

zdenkas
Ano toto azu poznám,len ja to nepražím,ale pečiem v rúre prikryté alobalom.Tiež výborné
annabiel
Ešte som len čítala názov a už som vedele, že je to zo Života, robievam ho už celé roky...
janger
Iste chutne! A ryzu s cesnakom som este nerobila. Vyskusam.
evanaaa
Azu bolo populárne v 70 - 80 tych rokoch, recept koloval, aj ho niekde mám, kedysi nebola "čína", robilo sa Azu a bolo to dobré, vtedy tak trochu novinka, len si nepamätám ingrdiencie, musím pohľadať a porovnať.
tinca
@akeber hrá to všetkými farbami ako píše @avanaaa azu bolo módou pred čínou, musíme oprášiť rcp, mala som to rada :)
akeber
ďakujem Vám , áno ako píše evanaaa je to jedlo 70-80 rokov vtedy som sa chodila do kuchyne len najesť ....čínu sme nepoznali .....a ani nám nechýbala toto je naozaj chutný recept dosť často ho robievam ......:)))
cica2
jedlo si krásne pripravila, vďaka za lákavý receptík:))
cathushka
toto je jedlo ktore varim hadam desat rokov, nadherna prezentacia. aj dnes ho idem robit. paradicka.
rulik
len neviem, či by Azu nemalo byť z hovädzieho
akeber
vidím @rulik , že ty máš v receptoch bravčové azu z hovädzieho :-)))))
frezia
uz sa marinuje v chladnicke,bude dnes na veceru.
3sandra3
alicka, dobre, že odporúčaš,,, vyzerá to jedlo úplne super chutné,,, akeber, tá cesnaková ryža sa ako uvarí? A nie je veľmi cesnaková? Chutí to dobre?
akeber
@alica , ďakujem♥ som rada že chutilo, @3sandra3 , cesnaková ryža je uvedená v postupe, je ťažko odpovedať či chutí dobre 100 ludí 100 chutí. U nás je veľmi obľúbená okrem syna ten cesnak nemusí :-)
rulik
originál tatarské azu sa robí ako minutka z hovädzieho, ale správne si nazvala bravčové azu, tak vieme o čom je reč