Bravčové azu fotorecept

akeber - fotkaAkeber, 18. septembra 2011 14:36
Ďalšie recepty »
Bravčové azu (fotorecept)Foto: akeber

Recept som našla v kuchárskej knižke Recepty zo života.

30 MIN min
príprava
55 min min
tepelná úprava

Suroviny

750g (u nás sa tomu hovorí chvost)
2 lyžice pol.
2 lyžice pol.
2 malé. lyž.
2 malé lyž.
1lyž.pol.
2 ks
Príloha ryža na cesnaku :
0,5 kg
2 lyž
7 struč.
6 dcl
1 lyžička
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Kečup, horčicu a 2 lyžice oleja zmiešame, pridáme čierne a karí korenie, papriku a worcester. Dobre premiešame.

    Bravčové azu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Mäsko nakrájame na tenké pásiky.Trochu posolíme.

    Bravčové azu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäsko premiešame s pripravenou koreninovou zmesou. Necháme odstáť aspoň 1 hod v chladničke , zatiaľ si môžeme pripraviť prílohu.

    Bravčové azu (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesnak očistíme a pretlačený opražíme na oleji . Asi tak 1 min.

    Bravčové azu (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ryžu dobre premyjeme , a dáme variť vodu . Keď voda začne vrieť, vsypeme ryžu . Pridáme vegetu , a opražený cesnak na oleji . Premiešame a varíme 5 - 6 min na prudkom ohni ...potom teplotu znížiť a ešte chvíľku podusiť . A ryža je uvarená.

    Bravčové azu (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cibuľu nakrájame na drobno a popražíme na oleji.

    Bravčové azu (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pridáme mäso a najprv prudko , potom mierne oprážame , kým mezmäkne .

    Bravčové azu (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Podávame so zemiakmi alebo s ryžou. Namiesto bravčového možno použiť kuracie alebo morčacie mäso.

    Bravčové azu (fotorecept) - obrázok 8
Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist