
Grilovaná treska s malinovou omáčkou
Tresku si nakrájame na menšie kúsky. Na každú porciu rátame s tromi kúskami ryby, takže...

Pečené morčacie stehno na spôsob Eszterházy
Dostala som Bio morčacie stehno a preto, že má vynikajúcu chuť, rozhodla som sa pre...

Jednoduchý kapor
V jednoduchosti je krása. Pre ryby platí dvojnásobne ešte jedno pravidlo: čím čerstvejšie suroviny tým chutnejšie...

Bôbová praženica
Kedže som sa dostala k bôbu suchému-zasadila som ho do záhrady-mám ho dost-popri celom plote nasadený-nikdy som...

Losos so špargľou, kapari a paradajkami
Očisteného lososa osolíme a opečieme na panvici kožou dole. Najskôr prudko a potom teplotu zmiernime a...

Kuracie prsia so špargľou a holandskou omáčkou
Kuracie prsia očistíme, osolíme a opečieme kožou dole dozlata. Opečieme zo všetkých strán a potom...

Ping-pong
Ďalšia naša rýchla večera. Toto jedlo pomenovala moja kamoška, ktorá si myslela že je to...

Ryby na masle
Ako vieme ryby su zdravé, raz do týždňa by nemali chýbať v našom jedálnom lístku. Priprava je...

Lastúra s darmi mora
Chobotnicu uvaríme vo vode domäkka. Sépiu nakrájanú na rezance, vylúpané krevety a nakrájanú chobotnicu opečieme na...

Moje nízkokalorické škoricové palacinky
Pre vyznávačov zdravého životného štýlu palacinky bez múky a cukru :)

Merguez
Merquez sú klobásky z kuchyne Severnej-Afriky. Hlavne v Maroku, Tunisku a Alžírsku sú obľúbeným národným...

Kabbda (predjedlo z ovčej pečienky)
Je to recept na predjedlo z Maroka. Pripravujem ho ako ľahký obed, alebo večeru...

Diabolské rezne
Mäso nakrájame na rezne /môže byť aj hydinové mäso/ , naklepeme. Vymiešame si zmes s vajíčkami...

Cestoviny s paradajkami
Pripravíme si suroviny na chutné a ľahké cestoviny. Dáme variť vodu na cestoviny, do ktorej...

Sečuanská hovädzina so zeleninou
Mäso umyjeme a nakrájame na jemné plátky 3x3 cm, s hrúbkou 3 mm proti vláknam...

Malajská pečeň v čili omáčke
Na oleji postupne opečieme kuraciu pečeň, pridáme nakrájanú cibuľu, papriku, šampiňóny a všetko spolu...

Bravčové plátky na šalvii a jablkách s horčicou
Na dnešný obed som pripravila toto jedlo. Plátky naklepaného, osoleného a okoreneného karé som sprudka...

Kuracinka s bazalkou v cestíčku
Máme radi hydinu a preto je dosť často u nás na stole ako hlavné jedlo.

Kvetníčky
Jeden z množstva druhov zeleninových rezňov. Kvetníčky preto, že sú robené z karfiolu a brokolice,...

Kaiserschmarrn
Vždy sa teším na lyžovačku do rakúskych Alp, tam robia Kaisersmarn v každej reštike. Dopĺňa...

Hovädzí steak
Hovädzie mäso nakrájame na hrubé pláty, tak cca 2cm. Osolíme a okoreníme.

Sezamové tofu kocky
Recept z mojej najobľúbenejšej vegetariánskej kuchárky The Essential Vegetarian Cookbook.

De la Lel
Tento recept som vymyslela ja pretože som sa nudila a tak som použila skoro všetko s chladničky...