
Plnený baklažán
Baklažány rozrežeme po dlhšej strane a striedky vydlabeme. Spodok každej polovice odrežeme tak, aby vznikla...

Batôžteky s hovädzinou
Z múky, vajca a vody pripravíme cesto, ktoré rozvaľkáme a narežeme na štvorčeky.

Kvasnicová nátierka
Toto je tradičná teplá pomazánka, ktorú robím deťom. Je veľmi jemná a chuť kvasníc nie...

Bešamel so šampiňónmi
@jerica pokračujem k receptu špargla (chřest) s palacinkou , ako som robila bešamel so šampiňonmi ,...

Palacinky na slano
@jerica palacinky som robila k receptu špargla (chřest) s palacinkou , Špargľu som chcela baliť do...

Palacinky inšpirované Thajskom
Tento recept vymyslela moja mamina na zaklade dezertu co ochutnala v Thajsku a od vtedy su to...

Sambal špargľa s krevetami
Výborné a rýchle, len škoda, že tie veľké krevety som našla v druhej mrazničke až keď...

Naše čevabčiči
Máme radi čevabčiči, je to naša obľúbená večera, ktorej recept Vám ponúkam. Pôvodný recept...

Bravčové karé na údenej paprike s petržlenovou omáčkou a s opekanými zemiakmi
Naši mali chuť na niečo neobvyklé a lahodné. Pripravila som bravčové karé korenené granulovaným cesnakom,...

Diatorta z palaciniek
Všetky ingrediencie, okrem farebných štiev dám do mixera a riadne vymiešam, cukor nedávam, možem potom použiť na...

Maďarské rezne
Viem, že ich je tu na vareche veľa, hlavne pod názvami ako obrátené rezne, no my sme...

Ruské bliny s kaviárom
Droždie rozmiešame v teplom mlieku, pridáme cukor a polovicu preosiatej hladkej múky, rozmiešame a necháme...

Placky z kuracieho mäska
Neviem, či to na Vareche už bolo, či to má nejaký špeciálny názov, jednoducho...

Kuracie kúsky Vlada Tepeše
Kuřecí prsíčka si nakrájíme na kousky cca 3x3 cm a z ostatních surovin uděláme marinádu, do...

Bylinkový halibut-platýz
Ryby miluji a tak hodně často vymýšlím, jak na ně. Tentokrát mne inspiroval pořad "Jste...

Špenát s cícerom a drvenými paradajkami
Špenát, cícer a paradajky sú moje obľúbené suroviny. Mala som sen, že z tejto...

Prepeličie hniezdočká
Uz davnejsie som si planovala, ze vyskusam prepelicie vajicka. Teraz pred Velkou nocou som ich...

Mlčanie jahniat (gastroverzia)
Keď som videla jahňacie kotlety v obchode, tak som neodolala. Jahňacinu vlastne takmer nejeme, ...

Veľkonočná hlavička
Recept som pred viacerými rokmi opísala z českej televízie. Poznám veľa spôsobov jej prípravy, ...

Jahňacina s raviolami
Jahňací chrbát odblaníme, osolíme, okoreníme, obalíme v bylinkách a zabalíme do prosciutta. Prudko...

Zemiaky na hubovej omáčke
Tento recept sa dá nazvať "čo chladnička dala". Veľmi jednoduché, chutné, rýchle.

Placky z nedeľných zemiakov
Obyčajne sa v nedeľu mäso poje, a zemiaky zostanú na pondelok. Čo s nimi ......

Csikos tokány podľa pána Károlya Gundela
Csikos tokány/čikoš tokáň/ je jedným z receptov pána Károlya Gundela, ktorý som vybrala z jeho kuchárskej...

Lokše
recept je veľmi osvedčený, kedže lokše sú veľmi lacným, veľmi a hlavne obľúbeným variabilným receptom posielam...

Maďarské Bakoňské bravčové plátky
V Madarsku sú Bakoňské bravčové plátky veľmi známe a obľúbené jedlo, ktoré je často podávané aj...

Maďarská dusená tarhoňa podľa pána Gundela
Tarhoňa je obľúbenou prílohou, ktorá sa najčastejšie podáva k mäsu na šťave, ale môže to...