Roštenka s ríbezľovou omáčkou a červeným vínom

dom13 - bez fotkydom13, 20. septembra 2011

Suroviny

8 plátkov
4 lyžice
2 ks
4
4 gulôčky
6 gulôčok
3 strúčik
500 ml
štipka
1 lyžica
1 lyžica
 na zahustenie




Postup

  1. 1

    Plátky mäsa naklepeme a osolíme. Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, vložíme mäso a opečieme ho.

  2. 2

    Pridáme korenie, rozotretý cesnak a dusíme. Mäkké mäsom preložíme do misy a priklopíme, aby nevychladlo.

  3. 3

    Zvyšnú šťavu rozmixujeme, pridáme víno, škoricu, trochu citrónovej šťavy a kôry, cukor a ríbezľovú marmeládu, povaríme a zahustíme zápraškou.

  4. 4

    Po chvíli vložíme späť plátky mäsa a všetko prehrejeme.

  5. 5

    Podľa chuti dosolíme a dochutíme.

  6. 6

    Vhodnou prílohou je ryža, zemiaková knedľa alebo halušky

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia