Suroviny
8 plátkov |
|
|
|
4 lyžice |
|
2 ks |
|
4 |
|
4 gulôčky |
|
6 gulôčok |
|
3 strúčik |
|
500 ml |
|
štipka |
|
|
|
1 lyžica |
|
1 lyžica |
|
na zahustenie |
|
Postup
-
1
Plátky mäsa naklepeme a osolíme. Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, vložíme mäso a opečieme ho.
- 2
Pridáme korenie, rozotretý cesnak a dusíme. Mäkké mäsom preložíme do misy a priklopíme, aby nevychladlo.
- 3
Zvyšnú šťavu rozmixujeme, pridáme víno, škoricu, trochu citrónovej šťavy a kôry, cukor a ríbezľovú marmeládu, povaríme a zahustíme zápraškou.
- 4
Po chvíli vložíme späť plátky mäsa a všetko prehrejeme.
- 5
Podľa chuti dosolíme a dochutíme.
- 6
Vhodnou prílohou je ryža, zemiaková knedľa alebo halušky
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu