Amarantová omeleta

ludmilaikov - fotkaludmilaikov, 8. novembra 2011
1
porcia
1 minút
príprava
1-2 minút
tepelná úprava

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rozšľahané vajce zmiešame s amarantovými perličkami, ochutíme čímkoľvek na slano alebo na sladko a osmažíme na panvici ako omeletu alebo lievanec.

Diskusia k receptu

evanaaa
Amarantovú múku majú v Bille, to sú tie perličky alebo je to niečo iné ako múka? A v akom pomere sa to dáva, aby s toho nebola omáčka alebo betón? Pre mňa, ako neznalú, by sa zišiel podrobnejší postup, aj keď to vypadá dosť jednoducho.
ludmilaikov
Z ryže sú (po tepelnej úprave u výrobcu) burisony, z amarantu perličky o veľkosti makového zrnka, ibaže biele. Na jedno vajíčko cca pol sáčku (50g).
Robíme na miernom plameni, lebo amarant už je tepelne upravené a tak vlastne smažíme iba vajce.
marcy
amarant je obilovina budúcnosti,mne zatiaľ robí celú jeseň v záhrade parádu ( maskuje sudy s vodou ) :o))