Hokaidová rýchlovka

irenaw - fotkairenaw, 15. novembra 2011
Hokaidová rýchlovka
Foto: irenaw

Ešte pár obľúbených tekvicových vložím kým sú tekvice :O). Toto mám rada pre rýchlosť a jednoduchosť.

20 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 kus
1-2 PL
1-2 strúčiky
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Tekvicu umyjeme, rozkrojíme, vydlabeme. Nakrájame na tenké plátky asi 1 mm. Cesnak posekáme na drobno. Do panvice dáme olej, rozohrejeme a pridáme cesnak. Keď zavonia vsypeme tekvicu a opekáme na miernom ohni do chrumkava. Nedávame hrubú vrstvu, lebo by sa nám to dusilo v pustenej šťave. Osolíme a okoreníme, môžeme posypať semiačkami. Mňam.

Diskusia k receptu

klaura
presne takéto hokkaidové čipsy sme mali dnes s dcérou na večeru ... zapečené do chrumkava ... výborné ...
tonicka53
ako vidím, že na budúcu jar si musím zohnať semiačka tekvice hokaido, pridávate chutné recepty... doteraz som vždy pestovala iba tekvicu na varenie a tekvice na semiačko... tento rok sa mi urodilo aj 5 tekvíc na pečenie, ale ešte som ich neupiekla... ktovie, či by sa z tých nedalo urobiť to tekvicové pyré?... ale asi nie, na to som tu videla iný druh tekvíc.
irenaw
@tonicka53 tekvicu na pečenie máš takú so zelenkavou šupou a vnútri oranžová? tá má sladkastú dužinu a ja vhodná na pyré, ale rovnako dobre sa dá upiecť s cesnakom a bylinkami. ešte mi doma jedna sedí na polici tak odfotím a pridám k receptu na pyré fotku.
hubarka35
@tonicka53 ak chceš semienka tekvice hokaido ti môžem poslat-na facebooku mi pošli adresu a hned ti pošlem mám ich už nasušené......
hubata
A ďalší obľúbený rcpt z hokkaida.
Samozrejme že medzi tekvicami je malý rozdiel v chuti, hlavne keď sú mladé. Kľudne sa dá použiť aj patizón, akurát že nebudete mať oprážané semienka. @Irenaw asi máš svoju záhradu - dobre som si tipla?
irenaw
@hubata záhradu nemáme, ale bývam blízko trhu dosť rokov, už tam poznám tam zopár ľudkov a mňa poznajú, že na jeseň chodím pravidelne na tekvicu :O)
flora17
mnam,robim take rychlovky zo vsetkych tekvic,ale pridam si tam este roztopit nejaky makky syr v crievku,parada.....k tomu domaci celozrnny chlieb so semiackami...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia