Foto: irenaw
Ešte pár obľúbených tekvicových vložím kým sú tekvice :O). Toto mám rada pre rýchlosť a jednoduchosť.
20 minút
príprava
príprava
15-20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tekvicu umyjeme, rozkrojíme, vydlabeme. Nakrájame na tenké plátky asi 1 mm. Cesnak posekáme na drobno. Do panvice dáme olej, rozohrejeme a pridáme cesnak. Keď zavonia vsypeme tekvicu a opekáme na miernom ohni do chrumkava. Nedávame hrubú vrstvu, lebo by sa nám to dusilo v pustenej šťave. Osolíme a okoreníme, môžeme posypať semiačkami. Mňam.
Samozrejme že medzi tekvicami je malý rozdiel v chuti, hlavne keď sú mladé. Kľudne sa dá použiť aj patizón, akurát že nebudete mať oprážané semienka. @Irenaw asi máš svoju záhradu - dobre som si tipla?