Foto: irenaw
Jeseň, tekvice, chladné rána... na raňajky horúce lievance s vôňou medovníkov :-)
15 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
suché prísady: | |
3 PL |
|
2 čl |
|
1 čl |
|
1-2 čl |
|
1/2 čl |
|
1/4 čl |
|
2 šálky |
|
mokré prísady: | |
1 1/2 šálky |
|
1 šálka |
|
1 kus celé |
|
2 PL rozpustené |
|
1-2 PL |
|
pri podávaní: | |
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
V jednej mise premiešame suché prísady a v druhej mise mokré prísady. Spojíme a necháme chvíľku postáť. Panvicu potierame roztopeným maslom a na miernom ohni pečieme lievance z oboch strán do zlatista. Potierať maslom stačí minimálne. Na každý lievanec dáme kúsok masla a ukladáme ich na seba. Povrch pokvapkáme javorovým sirupom alebo medom. Môžeme pridať čučoriedky alebo iné ovocie alebo horúcu ovocnú omáčku. Podávame horúce.
Diskusia k receptu