Jeseň, tekvice, chladné rána... na raňajky horúce lievance s vôňou medovníkov :-)
15 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| suché prísady: | |
| 3 PL |
|
| 2 čl |
|
| 1 čl |
|
| 1-2 čl |
|
| 1/2 čl |
|
| 1/4 čl |
|
| 2 šálky |
|
| mokré prísady: | |
| 1 1/2 šálky |
|
| 1 šálka |
|
| 1 kus celé |
|
| 2 PL rozpustené |
|
| 1-2 PL |
|
| pri podávaní: | |
| podľa chuti |
|
| podľa chuti |
|
| podľa chuti |
|
Postup
-
1
V jednej mise premiešame suché prísady a v druhej mise mokré prísady. Spojíme a necháme chvíľku postáť. Panvicu potierame roztopeným maslom a na miernom ohni pečieme lievance z oboch strán do zlatista. Potierať maslom stačí minimálne. Na každý lievanec dáme kúsok masla a ukladáme ich na seba. Povrch pokvapkáme javorovým sirupom alebo medom. Môžeme pridať čučoriedky alebo iné ovocie alebo horúcu ovocnú omáčku. Podávame horúce.









Diskusia k receptu