Tekvicové lievance

irenaw - fotkairenaw, 15. novembra 2011
Tekvicové lievance
Foto: irenaw

Jeseň, tekvice, chladné rána... na raňajky horúce lievance s vôňou medovníkov :-)

15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

suché prísady:
3 PL
2 čl
1 čl
1-2 čl
1/2 čl
1/4 čl
2 šálky
mokré prísady:
1 1/2 šálky
1 šálka
1 kus celé
2 PL rozpustené
1-2 PL
pri podávaní:
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V jednej mise premiešame suché prísady a v druhej mise mokré prísady. Spojíme a necháme chvíľku postáť. Panvicu potierame roztopeným maslom a na miernom ohni pečieme lievance z oboch strán do zlatista. Potierať maslom stačí minimálne. Na každý lievanec dáme kúsok masla a ukladáme ich na seba. Povrch pokvapkáme javorovým sirupom alebo medom. Môžeme pridať čučoriedky alebo iné ovocie alebo horúcu ovocnú omáčku. Podávame horúce.

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: