Rošťák

kovamo - fotkakovamo, 15. novembra 2011
Rošťák
Foto: kovamo

Chutné mäsko, ktoré u nás nestihne ani odležať.

6
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

1/2 kg
3 ks
1 KL
1 KL
1 KL
1 PL
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Vajíčka si dáme do misky,pridáme všetky ostatné prísady okrem maska.Všetko spolu premeiešame.Masko si nakrájame na plátky,vyklepeme,kraje narežeme a vložíme do pripravenej zmesi,uzavrieme a odložíme do chladničky do druhého dňa,sem tam poobraciame, a potom už len vyprážame na prudkom oleji.Je to vynikajúce,nám to často ani nestačí odležať,zjeme to hneď v ten deń,ale čím dlhšie to je v chladničke,tým je masko mekšie a lahodnejšie.Podáme z pečenými alebo varenými zemiačikmi a samozrejme nesmie chýbať čerstvý šalátik.Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

tinca
marinované mäská su chutné, tvoj vyzerá tiež tak:)
jody
pekný názov, okrem iného :-)
francoise
Mas pravdu, nestihne sa odlezat! Mäsko podla tohoto receptu robievam velmi casto. Pridavam aj so solou rozotrety cesnak, ktory dodava reznom este pikantnejsiu chut. :-)
silvia68
dnes sme to robili na obed , vynikajúce a rýchle, odležalo to len pár hodín , ale bolo mäsko krehké, šťavnaté, super
brmbuska
Ja som varila včera, mám to trošku slanšie, ale inak je vynikajúce!
strucik
Typická šmakuláda so všetkým, čo k tomu patrí.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia