Foto: stefanm
Testovali sme kyslú kapustu ročník 2011 a zdá sa , že sa toho roku mimoriadne vydarila.Je chrumkavá a má primeranú kyslosť.Šťava z nej je Zobraziť celý popisTestovali sme kyslú kapustu ročník 2011 a zdá sa , že sa toho roku mimoriadne vydarila.Je chrumkavá a má primeranú kyslosť.Šťava z nej je číra,bez zakalenia a vôňou pripomína zem skropenu letným dážďom.Chuť vytvára predstavu chutí našich predkov pretože je v nej cítiť chuť domova,našich dolín a hôr. :)) Tak nie len o víne ale aj o kyslej kapuste sa dá takto kvetnato "tárať".
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na menšie kúsky pokrájané mäso mierne naklepeme a vložíme do zmesi pripravenej z oleja,soli,grilovacieho korenia,sojovej a worchesterskej omáčky . V chlade necháme postáť najmenej dva hodiny.Potom ho na rozpálenom grile , za občasného potierania , domäkka ugrilujeme.
-
2
Očistené zemiaky (množstvo si určujem podľa "kľúča": "pre koľko ľudí robíš halušky toľko nastrúhaj zemiakov a koľko zemiakových placiek chceš urobiť tak toľko zemiakov nastrúhaj!!!") nastrúhame , posolíme a pridáme múku aby vzniklo zemiakové cesto z ktorého z lopárika hádžeme drobné halušky do vriacej,posolenej vody.Krátko ich povaríme a scedíme . Na hrubé kolečka pokrájanú a mierne navlhčenú cibuľu obalíme z zmesi hladkej múky a lyžičky solamylu a na rozpálenom oleji do chrumkava opražíme.
-
3
Kyslú kapustu pokrájame na menšie kúsky a okorenenú dohneda opražíme na oleji.Pridáme okapané halušky a premiešame.
-
4
Dôležitou súčasťou tohto jedla je aperitív , ktorý musí byť lebo toto jedlo často podávam na druhý sviatok vianočný , na Štefana , keď robím jedlo pre gratulantov!
-
5
Halušky podávam s plátkom ugrilovanej krkovičky a opraženou cibuľou preliate výpekom z grilovania a ...
-
6
... zapíjam , samozrejme , pivom!!!
A co ked nemam gril? Ako si poradim? Krasne video a hudba.
Načo chodiť do zahraničia, ked naše Slovensko je prekrásne.Halušky s kapustou je fantastické jedlo,ktoré mám velmi rada.Priznám sa všaj , že spolu s krkovičkou som to ešte nejedla a preto to rozhodne vyskúšam.Ukladam si do KK a ďakujem