Grilovaná krkovička s haluškami

stefanm - fotkastefanm, 29. novembra 2011
Grilovaná krkovička s haluškami
Foto: stefanm

Testovali sme kyslú kapustu ročník 2011 a zdá sa , že sa toho roku mimoriadne vydarila.Je chrumkavá a má primeranú kyslosť.Šťava z nej je Zobraziť celý popisTestovali sme kyslú kapustu ročník 2011 a zdá sa , že sa toho roku mimoriadne vydarila.Je chrumkavá a má primeranú kyslosť.Šťava z nej je číra,bez zakalenia a vôňou pripomína zem skropenu letným dážďom.Chuť vytvára predstavu chutí našich predkov pretože je v nej cítiť chuť domova,našich dolín a hôr. :)) Tak nie len o víne ale aj o kyslej kapuste sa dá takto kvetnato "tárať".

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 kg
na halušky:




Postup

  1. 1

    Na menšie kúsky pokrájané mäso mierne naklepeme a vložíme do zmesi pripravenej z oleja,soli,grilovacieho korenia,sojovej a worchesterskej omáčky . V chlade necháme postáť najmenej dva hodiny.Potom ho na rozpálenom grile , za občasného potierania , domäkka ugrilujeme.

    Grilovaná krkovička s haluškami - obrázok 1
  2. 2

    Očistené zemiaky (množstvo si určujem podľa "kľúča": "pre koľko ľudí robíš halušky toľko nastrúhaj zemiakov a koľko zemiakových placiek chceš urobiť tak toľko zemiakov nastrúhaj!!!") nastrúhame , posolíme a pridáme múku aby vzniklo zemiakové cesto z ktorého z lopárika hádžeme drobné halušky do vriacej,posolenej vody.Krátko ich povaríme a scedíme . Na hrubé kolečka pokrájanú a mierne navlhčenú cibuľu obalíme z zmesi hladkej múky a lyžičky solamylu a na rozpálenom oleji do chrumkava opražíme.

    Grilovaná krkovička s haluškami - obrázok 2
  3. 3

    Kyslú kapustu pokrájame na menšie kúsky a okorenenú dohneda opražíme na oleji.Pridáme okapané halušky a premiešame.

    Grilovaná krkovička s haluškami - obrázok 3
  4. 4

    Dôležitou súčasťou tohto jedla je aperitív , ktorý musí byť lebo toto jedlo často podávam na druhý sviatok vianočný , na Štefana , keď robím jedlo pre gratulantov!

    Grilovaná krkovička s haluškami - obrázok 4
  5. 5

    Halušky podávam s plátkom ugrilovanej krkovičky a opraženou cibuľou preliate výpekom z grilovania a ...

    Grilovaná krkovička s haluškami - obrázok 5
  6. 6

    ... zapíjam , samozrejme , pivom!!!

    Grilovaná krkovička s haluškami - obrázok 6

Diskusia k receptu

zdenka1009
Ako milovníčka prírody a Slovenska vo všetkých dolinách, ktoré sú na videu sme s manželom boli. Recept je tiež krásny, chutný ako tie doliny. Ukladám a ďakujem.
irenaw
výborný recept, výborné video, uložené.........a o kyslej kapuste by som aj operu napísala kebyže dokážem :O)
renulienka
...joj, az sa mi slinky zbiehaju, halusky kapustne so slaninkou su na zajtra v plane , s krkovickou sme neratali, ale akosi si ma presvedcil...
violetacamorova
Krásne jedlo, krásne video, ja žiaľ tieto doliny nepoznám ale sú tiež krásne a ešte aké sýte musí byť to tvoje sviatočné jedlo, raz na motoreste som si dala takýto tanier halušiek, ale s vareným údeným mäsom, opečenou klobásou a ešte nepamätám čím, ale aj baník by sa bol objedol z toho. 1******************************** :)
marienka44
@Stefanm ,ja mam najoblubenejsie jedlo halusky s kapustou, ktoru davam na halusky surovu-vitaminy sa nenicia.
A co ked nemam gril? Ako si poradim? Krasne video a hudba.
vieraa
stefanm
Načo chodiť do zahraničia, ked naše Slovensko je prekrásne.Halušky s kapustou je fantastické jedlo,ktoré mám velmi rada.Priznám sa všaj , že spolu s krkovičkou som to ešte nejedla a preto to rozhodne vyskúšam.Ukladam si do KK a ďakujem
qaroh
Tak som išiel z Blavy do Kútov po diaľnici a zastavil som sa u Troch vrtúl. Reku dám si obed. Trošku prekvapene, ale bryndzové halušky s pečenou krkovičkou. Bolo to výborné. Keď už sa k tomu hodia oškvarky, určite sa k haluškám bude hodiť aj pečená krkovička. A samozrejme aj k strapačkám...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia