Diviačie ragú
Prišla sezóna diviny, my ju zbožňujeme na všetky spôsoby. Dnes som pripravila diviačie stehno v...
Prírodné rezne so zeleninovou ryžou
Kuracie prsia umyjeme a narežeme na rezne. Jemne ich naklepeme. Rozpálime si hrniec s hrubým...
Variant morského ostrieža po sviatkoch
Predpokladám, že „mančaftu“ môžem zaradiť aj zopár jedincov z našej „Varešky“. Aj ja patrím k...
Guláš silvestrovský naopak podľa F&H
Už tradične robím na Silvestra guláš, svoj, overený, ale dnes ma inšpirovala relácia na...
Dančí roládka
Nevařím vždy divočinu, protože během roku není tolik vidět a tak jsem si řekla, že...
Pomaly pečená kačka s kapustou na červenom víne a karamele so zemiakovými lokšami
Mäsko upečenej kačky je krásne mäkké a kožička chrumkavá, to docielime vďaka dlhému a pomalému pečeniu....
Praženica - vianočná - z čerstvých kuriatok
Uznávam a vysoko si považujem kvality rcp a ich tvorcov tu na našej „Vareške“, ale nedá...
Pečené mäso, dusená kapusta, knedle
Tak toto je moje najobľúbenejšie jedlo na svete!Aj v reštauráciách si ho zvyknem objednať, semtam ma prekvapia...
Kuracia pečienka pre gurmánov
Pečienka... nikdy nepatrila k mojim obľúbeným jedlám. Chyba však bola v tom, že...
Penne con spinaci e pesto
Predstavujem Vám ďalší z mojich receptov. Sú to penne na taliansky spôsob :-)
Kuracia pečeň s jablkami a slovenskou ryžou
Pečeň z bársakého zvieraťa považujem za lahôdku v pravom slova zmysle, ktorú predčí, aspoň podľa...
Kolienka s mletým mäsom
Asi si poviete, ze toto jedlo je nieco ako co chladnicka dala. Ale vo Svajciarsku...
Kolienkový perkelt
Keď som ho po prvý krát jedla v Maďarsku, povedala som si, toto musím urobiť...
Ryba na thajský spôsob
Keď máte náhodu plné zuby vyprážaných podkovičiek a chcete k sviatkom urobiť niečo iné, exotické, ...
Dusené kurča v smotanovej omáčke s pórom a slaninou
Slaninka ma udrží trochu dlhšie sýteho kedže po kurati som o hodinu zas hladný. Namiesto kuracích...
Cestoviny s omáčkou z lososa a špenátu
Toto je veľmi rýchlo hotové jedlo a prekvapivo chutné. Netreba naň žiadne špeciálne suroviny.
Mungo na cibuli
Mungo na hodinu namočíme vo vode. Potom vodu vymeníme a mungo asi 20 minút varíme domäkka....
Marocký kozací tagine
Tagine je keramická marocká nádoba a všetko čo sa v nej varí sa tiež volá tagine...
Ryža s hubami a parmezánom
Určite poznáte tú skvelú vôňu dusených či opečených húb ... ale možno neviete, že ju...
Fitness kuracia pečeň - rýchlovka
Na pečeň je tu veľa receptov, ja som ju takto s pretlakom robila prvýkrát a bolo...
Plnená mrkvová palacinka
Včera sme mali túto ľahkú večeru... robila som tieto mrkvové palicinky už s rôznymi plnkami, ale...
Morčacie krídlo na hrášku
Dnes sme mali na obed vynikajúce morčacie krídla. robila som ich na starilizovanom hrášku a podávala...
Šampiňónové rizoto s pórom
Recept je síce jednoduchý, ale rizotá zbožňujem. A práve šampiňónové rizoto s pórom však patrí...
Kuskus s bylinkovým maslom a pikantným pórom
Nenáročný a rýchly kuskus s bylinkovým maslom, opečeným a duseným pórom, ktorý je pikantný vďaka...
Gazdovské palacinky s kapustou a klobásou
Dalo by sa polemizovať o tom, či sa majú volať palacinkami, lángošom, alebo zemiakovými...
Anglická panvička
"Tak, čo si mi dneska dobré ukuchtila?" nazízam pod pokrievku po príchode zo školy. "Anglickú...
Bravčové závitky s kyslou kapustou a super omáčkou
Tento recept mám z časopisu život ešte z roku 2003, bol tam pod názvom "Štiavnické mešce",...