Voňavá krkovička so zemiakmi z jednej panvice fotorecept
Foto: eviana
Na prvý pohľad to možno vyzerá ako guláš, ale guláš to naozaj nie je.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g |
|
600 g |
|
6 ks |
|
4 strúčiky |
|
500 ml (alt. paradajkový pretlak) |
|
1/2 citrón |
|
5 PL |
|
1 halúzka |
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
1 ČL |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
1/2 citrón |
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme suroviny - mäso umyjeme a osušíme, očistíme zemiaky, cibuľu a cesnak...
-
2
...ako prvé na rozpálenom oleji popražíme na štvrtky nakrájanú cibuľu
-
3
...pridáme nasekaný cesnak, chvíľu spolu posmažíme
-
4
...cibuľu pekne do červena osmaženú a cesnak vyberieme z panvice
-
5
...do výpeku pridáme na cca 2x2 cm veľké kocky nakrájané mäso
-
6
...sprudka ho osmažíme z oboch strán, aby sa zatiahlo - kým chytí hnedastú farbu (cca 7 min)
-
7
...prisypeme čerstvo namleté čierne korenie
-
8
...pridáme z polovice citróna nastrúhanú kôru
-
9
...pridáme halúzku rozmarínu a bobkový list
-
10
...pridáme osmaženú cibuľu a cesnak, nasekanú chilli papričku, zalejeme polpou (ja som použila svoju domácu - recept tu: http://varecha.pravda.sk/recepty/paradajky-s-bazalkou-polotovar-na-cestoviny-do/44014-recept.html ) Pokojne použite kúpené drvené paradajky, alebo paradajkový pretlak. Ale vtedy treba pridať čerstvú alebo sušenú bazalku.
-
11
...necháme všetko prebublávať 60 minút
-
12
...po hodine pridáme na kocky nakrájané zemiaky
-
13
...necháme cca 30 minút spolu bublať - kým nebudú zemiaky uvarené
-
14
...nastrúhame parmezán a citrónovú kôru z polovice citróna - zmiešame. Naložíme zmes zemiakov a mäsa, posypeme zmesou parmezánu a citróna a môžeme jesť. Dobrú chuť :)
Citrónovú kôru dať do bravčového ma inšpiroval @yogicek pri svojom maslovom rezni a musím povedať, že paráda... sme tu fakt pekne poprepájaní, však? Páči sa mi to :)
Čo je z krkovičky, to ma zaujíma. Pozrel som si suroviny a hlavne zloženie korenín. Tie suroviny a koreniny úplne vystihujú názov jedla. Vystihla si to výborne. Také môžem, vyzerá to veľmi jedlé a čo sa mňa týka aj málo riadov na umývanie. Poklona.
@mesiar50 , Lacko mám radosť, že sa Ti moje jedlo páči, ďakujem.
@kukulienka71 , o čarovaní v kuchyni by som sa od Teba učiť mohla, ale ďakujem za milé slová. Budem rada ak vyskúšaš a ešte radšej keď Vám bude chutiť :)
@megdesign , ďakujem Marcel za palec :) potešil :)
@yogicek , tako to je naozaj veľká pocta pre mňa, že som Ťa svojim receptom zaujala, veľmi ma to teší. Zároveň ale Tebe musím poďakovať za rozšírenie mojich obzorov - pridanie citróna k bravčovému mäsu som u Tvojich maslových rezňov odkukala... veľká vďaka za inšpiráciu, ktorú od Teba beriem aj za Tvoju poklonu :)
čo sa korenenia týka, tvojej fntázii rozhodne medzenekladieš a správne kombinuješ, čo s čím ide.
nádherne voňavá krkovička na šťavičke a ešte k tomu všetko v jednej panvici - no čo mám povedať? tí tvoji chlapi sa teda majú a na rukách by ťa mali nosiť...čo iste aj radi robia :DDD
5***** samozrejme dávam za skvelé jedlo :-)
Páčia sa mi dobre skombinované koreniny.
@pusta milá, Ty vieš tak pekne lichotiť, sa tu ako slniečko usmievam pri čítaní Tvojich riadkov :) Teším sa, že sa Ti moje jedlo páči. Nosenie na rukách radšej nevyžadujem, veď by ich mohlo zlomiť v páse :) Ďakujem.
@marcelle , vďaka za pochvalu, potešila si ma :)
@stacy77777 , ďakujem za dôveru, budem rada ak vyskúšaš a dáš vedieť ako chutilo :)
aj ked sa to často považuje za poúčanie, či drzosť..a iné.
ale čo je dobré, to je dobré a toto je úžasne dobré, hodné veľkej pochvaly!!!
ukladám aj tento Tvoj :)