Dusené bravčové karé s brandy

martinis - fotkamartinis, 15. februára 2014
Dusené bravčové karé s brandy
Foto: martinis

Bravčové mám najradšej dusené a to vyžaduje správne ochutenie. Dnes som k nemu pridal kyslé uhorky, pečenú papriku a hrsť zelenej fazuľky.

1
porcia
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

 plátok
 štipka
 podľa chuti
 veľká ČL
 PL
 hrsť
2 ks
 na podliatie




Postup

  1. 1

    Bravčové karé umyjeme, nakrájame na drobné kocky a premiešame so soľou, čiernym korením a horčicou, najlepšie dijonskou. Necháme cvhíľu odležať, zatiaľ nakrájame cibuľu na jemno, papriku na prúžky a uhorky na malé kúsky.

  2. 2

    V panvici rozohrejeme olej, pridáme cibuľu, chvíľu osmážame, pridáme mäso a až sa zatiahne, vmiešame fazuľku, papriku a uhorky. Podlejeme vodou či vývarom a dusíme 15 minút.

  3. 3

    Päť minút pred dokončením pre výraznejšiu chuť zmes naposledy podlejeme dúškom brandy, necháme odpariť a naservírujeme. Vhodnou prílohou je pšeno :)

    Dusené bravčové karé s brandy - obrázok 3

Diskusia k receptu

kukulienka71
mne to pripomína chutný teplý šalátik,ľahké ale výživné a pekné farebné.*****
leomax
No teda Maťo, akosi mi to k Tebe nepasuje- karé a brandy? Ale samozrejme, nič v zlom. Som si istý, že to bude chutiť, ale hádam až na budúcu nedeľu. Určite s tým poteším svoju rodinku:-)
martinis
Som rád, že sa vám to páči dámy :-)
@leomax bez obáv, nedal som na alkohol, len na takýto, pri varení :-)) Je pravdou, že mäso často nepripravujem, ale to neznamená, že ho celkom odmietam, raz za čas naň mám chuť :) Budem rád ak vyskúšaš a bude rodinke chutiť ;)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia