Foto: martinis
Bravčové mám najradšej dusené a to vyžaduje správne ochutenie. Dnes som k nemu pridal kyslé uhorky, pečenú papriku a hrsť zelenej fazuľky.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bravčové karé umyjeme, nakrájame na drobné kocky a premiešame so soľou, čiernym korením a horčicou, najlepšie dijonskou. Necháme cvhíľu odležať, zatiaľ nakrájame cibuľu na jemno, papriku na prúžky a uhorky na malé kúsky.
- 2
V panvici rozohrejeme olej, pridáme cibuľu, chvíľu osmážame, pridáme mäso a až sa zatiahne, vmiešame fazuľku, papriku a uhorky. Podlejeme vodou či vývarom a dusíme 15 minút.
- 3
Päť minút pred dokončením pre výraznejšiu chuť zmes naposledy podlejeme dúškom brandy, necháme odpariť a naservírujeme. Vhodnou prílohou je pšeno :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@leomax bez obáv, nedal som na alkohol, len na takýto, pri varení :-)) Je pravdou, že mäso často nepripravujem, ale to neznamená, že ho celkom odmietam, raz za čas naň mám chuť :) Budem rád ak vyskúšaš a bude rodinke chutiť ;)