Kuracie na brokolici a smotanových zemiakoch fotorecept
Foto: mariamka
Zas taký recept z jedného hrnca, pekáča, ktorý v tejto olympijskej dobe šetrí čas :)
na 175-180 °C
Suroviny
4-6 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Zeleninový podklad: | |
5-6 ks |
|
1/2 ks |
|
3-4 ks |
|
2-3 strúčiky |
|
200 ml alebo na varenie |
|
alebo masť na vymazanie |
|
Postup
-
1
Kuracie mäso naporciujeme, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a poprášime majoránkou. Necháme postáť.
-
2
Jenskú misu pomažeme olejom alebo masťou, navrstvíme zemiaky, ktoré sme osolili, orascovali, pokladieme ružičky brokolice, pokrájané rajčiny a nasekaný cesnak. Fotila som naozaj sporadicky :)
-
3
Pokladieme ochutené mäso, polejeme smotanou, zakryjeme a pečieme asi 40 minút. Netreba podlievať, mäso aj zelenina si pustí dostatok šťavy.
-
4
Na posledných 10-15 minút odkryjeme a necháme zapiecť.
-
5
Podávame s ľahkým šalátom. Priznám sa, mne ten brokolicovo-zemiakovo-smotanový základ chutil sám o sebe. Nuž, ale chlapi potrebujú energiu :)
@luss44 mali sme eru bravcoviny, tak to chcelo zmenu :)
@evianka :)) vcera nebol hokej, tak sa dalo :))
@terinka55 @alex37 dakujem :)
@margaretka diky za komenty, cele to bola taka "rychla jazda" :))