Dolnozemplínsky zajac s tokajským
František Gogoľa
šéfkuchár hotela Crocus na Štrbskom Plese, 10. februára 2014
šéfkuchár hotela Crocus na Štrbskom Plese, 10. februára 2014
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Zajaca zbaveného kože, vnútorností a hlavy naporciujeme. Na masti speníme cibuľu pokrájanú na väčšie kúsky.
- 2
Na cibuľový základ položíme kúsky zajaca, osolíme, zalejeme vínom. Pridáme čierne korenie, bobkový list, podlejeme horúcou vodou a dusíme na miernom plameni. Dusíme ho za občasného dolievania vody (podľa potreby).
- 3
Mäkké mäso vyberieme a servírujeme poliate odparenou šťavou z cibuľového základu. Výborne chutí s čerstvým chlebom
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu