Dolnozemplínsky zajac s tokajským

František Gogoľa
šéfkuchár hotela Crocus na Štrbskom Plese, 10. februára 2014
Dolnozemplínsky zajac s tokajským
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

1 ks
1 kg
200 g
500 ml




Postup

  1. 1

    Zajaca zbaveného kože, vnútorností a hlavy naporciujeme. Na masti speníme cibuľu pokrájanú na väčšie kúsky.

  2. 2

    Na cibuľový základ položíme kúsky zajaca, osolíme, zalejeme vínom. Pridáme čierne korenie, bobkový list, podlejeme horúcou vodou a dusíme na miernom plameni. Dusíme ho za občasného dolievania vody (podľa potreby).

  3. 3

    Mäkké mäso vyberieme a servírujeme poliate odparenou šťavou z cibuľového základu. Výborne chutí s čerstvým chlebom

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia