Čachtické rezne fotorecept

salinka - fotkasalinka, 7. februára 2014
Čachtické rezne (fotorecept)
Foto: salinka

Recept som našla v mojom starom zošítku, ktorý opatrujem pre ďalšie generácie:-) Čachtické rezne sa majú pripravovať z bravčového stehna, ale tentokrát som vyskúšala Zobraziť celý popisRecept som našla v mojom starom zošítku, ktorý opatrujem pre ďalšie generácie:-) Čachtické rezne sa majú pripravovať z bravčového stehna, ale tentokrát som vyskúšala kuracie prsia.

4
porcie
20-25 minút
na 200 °C

Suroviny

800 g
80 g
80 g
50 g
 na obalenie
2 PL
1 ČL
50 ml
 na dusenie




Postup

  1. 1

    Pripravíme všetko potrebné, aby sme nemuseli odbiehať ako ja, keď som zabudla na šampióny :-)

    Čachtické rezne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme a z jednej strany obalíme v hladkej múke.

    Čachtické rezne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Opečieme na horúcom oleji z obidvoch strán a poukladáme na pekáč.

    Čachtické rezne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravíme zmes: na rozpálenej panvici rozohrejeme trochu masla, pridáme šunkovú salámu a šampióny (vopred nakrájané na rezance).

    Čachtické rezne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po chvíľke pridáme jablká nakrájané na plátky, červené víno, kečup a soľ. Dochutíme sušenou zeleninou a ešte podusíme.

    Čachtické rezne (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pripravenú zmes navrstvíme na rezne, podlejeme vývarom, prikryjeme a zapekáme 20-25 min. Ja som použila kuracie mäso, takže to bolo rýchlejšie:-)

    Čachtické rezne (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Podávame s opekanými zemiakmi, alebo zemiakovým pyré. Dobrú chuť.

    Čachtické rezne (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

luss44
pekne a chutne to vyzerá, ešte by som si to preliala nejakou šťavou, ale nápad je to dobrý
eviana
@saline čka, toto sa mi veľmi páči... chcem, chcem a veľa, veeeeľa :) mňam, všetky hviezdy Ti dám :) KK
salinka
Ďakujem vám, že ste nakukli:-)
@caterina , popravde, keď som kedysi tento recept prvýkrát pripravovala, mala som obavy, ako to bude chutiť. Ale je do fakt dobré:-)
@izabelka , pasoval by mi za tým nejaký tvoj zákusok:-)
@zuzkabluzka , aj mne chutia:-)
@luss , trocha som to podliala, ale len vývarom:-)
anina6
perfektné, rada vyskúšam tvoj recept páči sa mi.
tinca
zasa niečo nové a javí sa to chutne. Chválim úvodné foto,krásne:)
salinka
@anina , ďakujem pekne:-)
@tinca , dávno som ťa tu nevidela. Ďakujem za pochvalu, snažila som sa. Ale použila som ako dekoráciu vňať z mrkvy, inú som nemala:-))))))
pusta
poznám, veľmi dobré, som rada, že si vytiahla túto osvedčenú klasiku.
zrozumiteľný postup, nádherné foto, všetko za 5*****
salinka
@pusta ďakujem:-) Bola som prekvapená, že som tento recept na Vareche nenašla. Myslela som, že je to známejšie jedlo:-)
ivav
Musí to byť výborné. Krásne foto. 1*
ivav
čiže jednotka s hviezdičkou
havino
chutné @salinka , najskor som si pomyslela, že urobím, ale syru dám ešte, ale potom som ešte raz popis a jablka som prehliadla, tak nebudem špekulovať po mojom, páči sa mi jedlo
salinka
No lenže @havinko tvoja nápaditosť a šikovnosť v kuchyni nám môže priniesť novú verziu receptu:-)
valeria21
Krasne to vyzera a urcite aj chuti.Stane sa nieco,ked sa tam neda ta susena zelenina?vdaka.
salinka
@valeria , ďakujem za pochvalu. V pôvodnom recepte je napísaná 1 čaj. lyžička vegety, ale niektorí varecháči by ma za to ukameňovali, tak som dala sušenú zeleninu (to znie lepšie:-)
kimlo
Ten Tvoj zosit daj do elektronickej formy a podel sa sa nami... ;-)
salinka
No ved......len kedy:-) Tolko pokusitelskych dobrot je na Vareche, ze nemam cas ofukat z prachu svoje recepty;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia