Foto: salinka
Recept som našla v mojom starom zošítku, ktorý opatrujem pre ďalšie generácie:-) Čachtické rezne sa majú pripravovať z bravčového stehna, ale tentokrát som vyskúšala Zobraziť celý popisRecept som našla v mojom starom zošítku, ktorý opatrujem pre ďalšie generácie:-) Čachtické rezne sa majú pripravovať z bravčového stehna, ale tentokrát som vyskúšala kuracie prsia.
porcie
na 200 °C
Postup
-
1
Pripravíme všetko potrebné, aby sme nemuseli odbiehať ako ja, keď som zabudla na šampióny :-)
-
2
Rezne naklepeme, osolíme, okoreníme a z jednej strany obalíme v hladkej múke.
-
3
Opečieme na horúcom oleji z obidvoch strán a poukladáme na pekáč.
-
4
Pripravíme zmes: na rozpálenej panvici rozohrejeme trochu masla, pridáme šunkovú salámu a šampióny (vopred nakrájané na rezance).
-
5
Po chvíľke pridáme jablká nakrájané na plátky, červené víno, kečup a soľ. Dochutíme sušenou zeleninou a ešte podusíme.
-
6
Pripravenú zmes navrstvíme na rezne, podlejeme vývarom, prikryjeme a zapekáme 20-25 min. Ja som použila kuracie mäso, takže to bolo rýchlejšie:-)
-
7
Podávame s opekanými zemiakmi, alebo zemiakovým pyré. Dobrú chuť.
@caterina , popravde, keď som kedysi tento recept prvýkrát pripravovala, mala som obavy, ako to bude chutiť. Ale je do fakt dobré:-)
@izabelka , pasoval by mi za tým nejaký tvoj zákusok:-)
@zuzkabluzka , aj mne chutia:-)
@luss , trocha som to podliala, ale len vývarom:-)
@tinca , dávno som ťa tu nevidela. Ďakujem za pochvalu, snažila som sa. Ale použila som ako dekoráciu vňať z mrkvy, inú som nemala:-))))))
zrozumiteľný postup, nádherné foto, všetko za 5*****