Východniarske beliše s kapustou fotorecept
šéfkuchár hotela Crocus na Štrbskom Plese, 13. februára 2014
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z malého množstva teplého mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť. Z múky, vlažného mlieka a vykysnutého kvásku pripravíme vláčne cesto, ktoré pomúčime a pod utierkou na teplom mieste necháme vykysnúť.- 2
Vykysnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku 3 – 4 milimetre a rozrežeme na štvorce. Do stredu štvorcov vložíme udusenú kyslú kapustu. Cesto spojíme zlepením protiľahlých koncov. Vzniknuté bochníčky ešte trochu rozvaľkáme a necháme podkysnúť.- 3
Plnka: Na bravčovej masti domäkka podusíme kyslú kapustu, ktorú ochutíme mletým čiernym korením a necháme vychladnúť. Bochníčky pečieme z oboch strán na rozohriatej kuchynskej platni (panvici). Upečené „bochníčky“ potierame roztopeným maslom. Podávame teplé, s kyslým mliekom či so žinčicou.- 4
Vareškov tip: Toto jednoduché jedlo má viacero regionálnych podôb. Líšia sa najmä náplňou, recepty na ich prípravu nájdete aj v tomto magazíne.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu