Východniarske beliše s kapustou fotorecept

František Gogoľa
šéfkuchár hotela Crocus na Štrbskom Plese, 13. februára 2014
Východniarske beliše s kapustou (fotorecept)
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 PL
40 g
 na potrieranie
Plnka:
400 g
30 g




Postup

  1. 1



    Z malého množstva teplého mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť. Z múky, vlažného mlieka a vykysnutého kvásku pripravíme vláčne cesto, ktoré pomúčime a pod utierkou na teplom mieste necháme vykysnúť.

  2. 2



    Vykysnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku 3 – 4 milimetre a rozrežeme na štvorce. Do stredu štvorcov vložíme udusenú kyslú kapustu. Cesto spojíme zlepením protiľahlých koncov. Vzniknuté bochníčky ešte trochu rozvaľkáme a necháme podkysnúť.

  3. 3



    Plnka: Na bravčovej masti domäkka podusíme kyslú kapustu, ktorú ochutíme mletým čiernym korením a necháme vychladnúť. Bochníčky pečieme z oboch strán na rozohriatej kuchynskej platni (panvici). Upečené „bochníčky“ potierame roztopeným maslom. Podávame teplé, s kyslým mliekom či so žinčicou.

  4. 4

    Vareškov tip: Toto jednoduché jedlo má viacero regionálnych podôb. Líšia sa najmä náplňou, recepty na ich prípravu nájdete aj v tomto magazíne.

Diskusia k receptu

jujoska
krasne malicke su, piplacka sice ale urcite to stoji za to




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia