Zeleninová fajnotka
Kuracie prsia si nakrájame na kocky a okoreníme (podľa chuti, kto má ako rád). Na...
Falošná teľacia sviečková po domácky
Na dnešný nedeľný obed, len tak aby sme cítili , že je nedeľa som urobila...
Zapekané plnené kelové listy s králičími pečienkami, ryžou a slaninkou
Na dnešný obed som pripravila výborné plnené kelové listy... aby sme si troška oddýchli od mäsa, ...
Cuketovo-krevetové rizoto
Tento vymyslela moja babka. Väčšinou ho pripravujeme na obed. Rodina ho má veľmi rada.
Kuracie stehná na plzenskom korení
Plzenské korenie asi nie je bežne dostať. Je určené na steaky, ja som ho použila...
Tvarohový dezert v zimnej chuti
Ak vás prepadne "mlsná", alebo tak ako teraz ja, musíte minúť suroviny, čo vystali...
Kuracie stehná s domácou údenou klobáskou a červeným vínom
Na sobotný obed pre mojich hostí som pripravila výborné kuracie stehná na červenom víne s domocou údenou...
Poľovnícky srnčí perkelt
Nedeľný odbed zo srnčieho pliecka. s červeným vínom a borievkami... veľmi chutný.
Pečené kačacie stehná na pomarančoch, jablkách a zelenine s červenou kapustou na víne
Môj priateľ miluje kačacie mäsko, včera som mu upiekla kačacie stehná, ktoré som pripravila pomalým...
Domáce bravčové pliecko na ananáse
Na sviatočný obed niečo sviatočné a Vianočné... bravčové pliecko na ananáse. veľmi chutné. ananás a...
Hovädzie na znojemský spôsob
Dávno sme nemali toto jedlo. Teraz som to napravila. Je to moja verzia, tak...
Domáca plnená podbrušinka na panvici
Na dnešný sviatočný deň som pripravila domácu podbrušinku... mám ju ešte zo zásob od farmára... dnes som...
Brokolica so šampiňónmi a pórom
Najprv si zlahka na suchej panvici opecieme sezamove semena. Len tolko, aby zavonali, nesmu...
Teľacia sviečková s ružičkovým kelom
Na sviatočný obed som pripravila teľaciu sviečkovú, ktorú som pošas dusenia podliala červeným vínom a dusila...
Mäso ochutené s láskou
Ja, kuchár amatér, varím svoje jedla pre potešenie a nie ako poniektorí profi kuchári len...
Bravčové na spôsob španielskych vtáčikov
Keď sa vám nechcú robiť závitky ... Je to chutné mäsko na spôsob španielskych vtáčikov...
Mexická pestrofarebná zapekaná ryža
K príprave tohoto pokrmu ma nalákala krásna fotografia. Ako napovedá názov, bola krásne farebná...
Jablkové kuracie prsia podľa Hadrbolca
Alebo tzv. falošná sviečková. Vôbec to nie je sviečková :) A že kto je Hadrbolec?...
Pečená krkovička, dusená kapusta, knedle
Aj keď mám toto jedlo medzi najobľúbenejšími a môžem ho jesť kedykoľvek, na chuť mi prichádza...
Znojemská krkovička
Tento recept som našla v jednej kuchárskej knihe a rada by som sa oň podelila. Ja...
Hovädzia nožina s kosťou à la Osso Buco
Prvé „Osso Buco“ som pripravoval už dávno. Teraz repete „na ostro“, podľa seba. Vymenil...
Žemľovka na slano s dubákmi a so zeleninou
Už dávno som nepiekla žemľovku na slano, použila som miešanú zeleninu a dubáky.
Králičie chrbáty marinované čiernym pivom
Na dostatok čerstvej „králičiny“ sa, na šťastie, od istého času sťažovať nemôžeme. Ako...
Šampiňónovo-krémová polievka
Raz som to jedla v jednej reštaurácii a vyskúšala som to aj doma. Je to jednoduchá...
Dusené bravčové pliecko na citrónovej šťave s tymiánom
Pripravila som dusené bravčové pliecko na citrónovej šťave s tymiánom, podávala som ho s dusenou ryžou....
Roláda z hovädzej slabiny
Dalsi recept z mojej zbierky dusenej hovadziny. Mozno posluzi aj druhym ako navod ze aj z...
Bravčové rezy z pliecka po mojom
Do jedla po uši zaľúbeného „gurmána a feinschmeckra“ poznáte aj podľa jeho dychtivého pohľadu na fantastický kúsok...
Gnocchi s duseným ružičkovým kelom v paradajkovej omáčke
Klasická situácia, keď ostali po nedeli dve lyžice pučených zemiakov:-) Uvarila som k nim ešte dva...
Pórovo-kurací nákyp
Dlhe roky som zila "vonku", kde som sa priucila par receptom. Tento je jeden z...
Kastrólová roštenka
Niečo pre milovníkov cibule... Tento recept bol pôvodne uverejnený v časopise Dobré jedlo, pripravoval ho...
Obrátené bravčové rezne
Je veľa receptov na obrátené rezne a ja sa chcem o jeden podeliť. Tento recept mám...
Kuracia pečeň s drienkovicou a restovaným ananásom
Labužníci, gurmáni a ostatní „pôžitkári“ mi určite dajú za pravdu, že vhodnou ovocnou prílohou je...
Dubákové rizoto v parmezánovom košíčku
Nadrobno nakrájanú cibuľu urestujeme na olivovom oleji dosklovita. Pridáme suchú neumytú ryžu a krátko urestujeme...