Hovädzie so zeleninou

bubelka - fotkabubelka, 24. marca 2015
Hovädzie so zeleninou
Foto: bubelka

Tento receptík je naozaj chutný a nezvyčajná kombinácia zeleniny dodá tomu neskutočnú chuť.

5
porcií
15 minút
príprava
60-90 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
2 - 3 ks
1 ks
3 ks
200 ml




Postup

  1. 1

    Mäso si umyjeme, nakrájame na plátky, posolíme a pokoreníme. Opečieme ho zo všetkých strán na olivovom oleji. Preložíme do zapekacej misy.

  2. 2

    Paradajky, cibuľu a karotku si nakrájame nadrobno. Všetko pridáme k mäsu a zalejeme mäsovým vývarom. prikryjeme alobalom a pečieme asi hodinu.

    Hovädzie so zeleninou - obrázok 2
  3. 3

    Ako prílohu môžeme podávať zemiaky, ryžu.

Diskusia k receptu

zinnajdha
ten sa mi páči. Už asi mesiac sa chystám na hovädzinu, tak mám inšpiráciu.
zinnajdha
keď sa dobre pamätám, kedysi som v jednom recepte čítala, že mäsko bude veľmi chutné, keď sa pred pečením poleje (alebo podleje) smotanou ( varovou sladkou).
viera1
Ak som to dobre pochopila,tak to nie je pečené,ale dusené v rúre.Tá kombinácia zeleniny mi nepríde najšťastnejšia...doporučujem vyskúšať dusenie s koreňovou zeleninou (mrkva,petržlen,zeler,kaleráb,redkvička) alebo potom paradajky,paprika,cibuľa,cesnak,príp. slaninka.
bubelka
@viera1 - na prvý pohlad kombinácia zeleniny možno nevyznie lákavo, ale keby ste skusili ako to užasne chuti po upečeni, tak by ste zistili, že to k sebe ide :)
evanaaa
Ja sa už nejaký čas chystám dusiť v rúre hovädzie aj so zeleninou, tak, ako spomína aj @viera1 , s koreňovou, len nie plátky, ale kocky a skúsim potom zeleninu rozmixovať, miesto paradajok dám trochu pretlaku do šťavy. Inak, páčia sa mi aj kúsky zeleniny vcelku, len potom by som musela vopred rozmixovať cibuľu a cesnak, aby neboli kúsky, lebo muž by to nechcel, čo už......
viera1
@evanaaa skús vložiť do základu celé cibuľky a strúčiky cesnaku (tie prekroj napoly,aby sa rozvinula chuť) a po udusení ich vyberieš.Ja tak dusím v ryži - chuť zostane.Tiež nemám rada varenú cibuľu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia