Foto: kukulienka71
Pre milovníkov klasickej kuchyne.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dávno som nerobila mäso na šťave zahustené múkou. Teraz som si pripomenula staré časy a neoľutovala som. Na masti som opražila nadrobno nakrájanú cibuľu, keď hnedla, pridala som cesnak na plátky , chvíľu som aj ten opekala a pridala som vysoko kopcovitú lyžicu hustého pretlaku a mletú rascu. Všetko som pár minút miešala a opatrne pražila.
-
2
Mäso som už mala nachystané: umyté, osušené plátky stehna som nakrájala na kocky. Takto som ho hodila na cibuľový základ.
-
3
Miešala a opekala som ho, kým z každej strany obelelo. Medzitým som prisypala pár kúskov pokrájanej čerstvej kápie a soľ.
-
4
Zaprášila som mäso hladkou múkou, pozor na množstvo, mne trochu ušla ruka, tak sme mali viac šťavy ako som chcela pôvodne, ale nevadí, chuťovo bola výborná aj tak. Takže som pokračovala v opekaní, aby sa aj múka opražila. Nasledovalo zaliatie teplou vodou, aby sa základ moc neochladil, rýchlo som celé rozmiešala, hrudky sa nevytvorili žiadne. Vody som dala toľko, aby mäso nebolo celkom zaliate.
-
5
Hneď som pridala plyn, zakryla pokrievkou a dusila takto mäso 45 minút do úplného zmäknutia.
-
6
Musí sa občas premiešať, aby hustejšia šťava neprihárala. Takto vyzeralo jedlo po dokončení. Už ani netrebalo dochutiť, všetko sa výborne prepojilo.
-
7
K tomuto jedlu som podávala pre mňa nový druh cestovín, sú to Trivelli. Rátajte s tým, že po uvarení zdvojnásobia svoj objem.
-
8
Na cestoviny som nabrala mäso s hustou šťavou a pridala som kyslé uhorky.
-
9
Ďalšia porcia v hlbokom tanieri zmiešaná s cestovinou. V oboch prípadoch je to vynikajúce.
@kecemis , som rada, že aj očné chuťové zmysly viem potešiť:-)) tá šťava mi tiež veľmi pasuje, dobre, že jej bolo viac.
@svedka , s ryžou tiež výborné, len sme mali v nedeľu k roštenke, tak dnes cestoviny padli dobre.
Ďakujem vám pekne.
za celé ti dávam zaslúžených *****.
zaprášenie múkou je skvelý postup, týmto spôsobom robievam napr. kelovú omáčku, aj iné omáčky, netreba potom dávať zátrepku alebo zahusťovať zápražkou, veľmi výhodné varenie.
@kukulienka71 , že ti ušla ruka, z toho si nerob ťažkú hlavu, aj mne sa už stalo, nuž, mala si aspoň viac výbornej omáčky, tie cestoviny ju perfektne nabrali, dobre vás to zasýtilo :-)))
@klukodvody , tiež si spomínam, ako otec rád bral lyžicu k týmto jedlám a manžel takisto:-) rada prezerám aj tvoje recepty, česká kuchyňa je veľmi blízka našej, ďakujem za pekné hodnotenie:-)
@tassiedevil , vážim si tvoju úprimnosť, ďakujem:-)
@pusta1 , ďakujem aj tebe za podrobné hodnotenie, cením si tvoj nadhľad.
Pekný deň vám všetkým!
@finczi , ďakujem za milý koment:-)
@janikbj veľmi si ma potešila, pochvala po vyskúšaní je tá nejcennejšia, ďakujem za odporúčanie a prianie, všetko dobré želám:-)
@motyka , som ti vďačná za také pekné slová, naozaj dobre padne ich čítať, veľmi pekne ďakujem!
@sweetlaab , @dandika1 , tiež vám ďakujem za milé komentáre a priaznivé hodnotenie. Veru, Veľká noc klope na dvere, prežite ich v príjemnej sviatočnej atmosfére!
Ďakujem za vynikajúcu správu aj s peknou fotkou. Tvoje hodnotenie sa mi veľmi páči :-)
slaninka je tu vítaná;-) som rada, že ste si pochutili a ďakujem za milú odozvu aj s fotom, potešilo. Pekný víkend želám.
Teším sa, že chutilo😁
Najviac poteší, ak sa ľudia vracajú k receptom. Vďaka☺️