porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| 500 g |
|
| 250 g |
|
| 1 ks |
|
| 1 PL |
|
| 4 strúčiky |
|
| 100 ml |
|
| Marináda: | |
| 2 PL |
|
| 1 ČL |
|
| 0,5 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| 0,5 ČL |
|
| 3 strúčiky |
|
| 0,5 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| 1 ČL |
|
| Na dochutenie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Morčacie prsia nákrájame na "širšie rezance". Pripravíme si marinádu z uvedených surovín v miske, pridáme nakrájané mäso a v marináde dobre poobaľujeme. Prikryjeme misku potravinovou fóliou a uložíme na cca 24 hodín do chladničky.
- 2
Na druhý deň na panvici zohrejeme olivový olej a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú osolenú cibuľu. Pridáme naložené mäso, na prudkom ohni opečieme, trocha podlejeme vodou (2 PL) a cca 15 - 20 minút dusíme prikyté pokrievkou. Odokryjeme, necháme trocha vydusiť vodu, pridáme pokrájané šampiňóny a sladkú smotanu, znova prikryjeme na 5 minút. Odokryjeme a necháme odpariť do mierneho zhustnutia šťavy (3 - 5 minút).
- 3
Ochutnáme, ak treba prisolíme, pretlačíme 4 strúčiky cesnaku, odstavíme z ohňa a prikryté necháme pred podávaním uležať na spojenie chutí (15 minút).
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu