Morčacie kúsky v marináde so šampiňónmi

dr - fotkadr, 24. marca 2015
Morčacie kúsky v marináde so šampiňónmi
Foto: dr
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
250 g
1 ks
1 PL
4 strúčiky
100 ml
Marináda:
2 PL
1 ČL
0,5 ČL
1 ČL
0,5 ČL
3 strúčiky
0,5 ČL
1 ČL
1 ČL
Na dochutenie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Morčacie prsia nákrájame na "širšie rezance". Pripravíme si marinádu z uvedených surovín v miske, pridáme nakrájané mäso a v marináde dobre poobaľujeme. Prikryjeme misku potravinovou fóliou a uložíme na cca 24 hodín do chladničky.

  2. 2

    Na druhý deň na panvici zohrejeme olivový olej a opražíme na ňom nadrobno nakrájanú osolenú cibuľu. Pridáme naložené mäso, na prudkom ohni opečieme, trocha podlejeme vodou (2 PL) a cca 15 - 20 minút dusíme prikyté pokrievkou. Odokryjeme, necháme trocha vydusiť vodu, pridáme pokrájané šampiňóny a sladkú smotanu, znova prikryjeme na 5 minút. Odokryjeme a necháme odpariť do mierneho zhustnutia šťavy (3 - 5 minút).

  3. 3

    Ochutnáme, ak treba prisolíme, pretlačíme 4 strúčiky cesnaku, odstavíme z ohňa a prikryté necháme pred podávaním uležať na spojenie chutí (15 minút).

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: