Foto: natassa22
Voči pšenu má veľa ľudí predsudky. Aj ja som mala. A fakt odporúčam vyskúšať, ochutnať.. Dá sa robiť na množstvo spôsobov, ja dnes na Zobraziť celý popisVoči pšenu má veľa ľudí predsudky. Aj ja som mala. A fakt odporúčam vyskúšať, ochutnať.. Dá sa robiť na množstvo spôsobov, ja dnes na obed so zeleninou, tak pridávam recept aj sem..
porcie
príprava
Postup
-
1
Pšeno si pripravíme: 3 krát obaríme vriacou vodou, potom dáme do hrnca. Na jeden diel pšena cca 3 diely vody. Dusíme na miernom ohni cca 25min.
- 2
Medzitým si na masle (oliv.oleji) speníme pór, podusíme zeleninku podľa chuti, dochutíme koreninami, každý ako má rád (ja som dala soľ, majorán, čierne korenie )
- 3
Spolu potom zmiešame aj s pšenom, prilejeme málinko sladkej smotany / vegáni môžu použiť sladkú sójovú smotanu. Hotovo. Dobrú zdravú chuť prajem :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ked dám trojnasobok vody ako pšena, je to varenie, nie dusenie, myslím si.
Ten hrášok tam dobre ukáže, vyskúšam uvariť pšeno.