Jelení kotlík s hubami

Andrej Kroneraff
sous–chef hotela Mikado v Nitre, 15. marca 2015
Jelení kotlík s hubami
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
15 minút
príprava
100 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g (orez alebo pliecko)
1 hrsť
10 bobuliek
5 bobuliek
3 ks
2 PL
2 PL (alebo olej)
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na masti urestujeme cibuľu, pridáme mäso nakrájané na kocky a opečieme spolu s korením. Znížime teplotu, pridáme huby a brusnice a mäso necháme pustiť vlastnú šťavu.

  2. 2

    Asi po pol hodine podlejeme vodou do polovice výšky mäsa a dusíme domäkka. Tekutiny musí byť stále len toľko, aby bol guláš hustý a nemuseli sme ho ničím zahusťovať. Nakoniec dochutíme soľou a môžeme ešte pridať brusnice.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: