Kaleráb na kyslej smotane s tofu čevabčiči

katka2104 - bez fotkykatka2104, 10. apríla 2015
Kaleráb na kyslej smotane s tofu čevabčiči
Foto: katka2104

Rýchle, chutné, ľahké a fit....

2
porcie
10+10 minút
príprava
20+40 minút
na 200 °C

Suroviny

Kaleráb na kyslej smotane:
4 ks
4 PL kyslá
Tofu čevabčiči:
1 ks
1 ks
2 PL
1-2 PL
1 ks
2 väčšie strúčiky




Postup

  1. 1

    Kaleráb si nastrúhame na hrubo a dáme ho na troche oleja dusiť. Dusíme kým zmäkne a odparí sa nadbytočná voda. Pridáme osolíme, okoreníme a poriadne premiešame. Nakoniec pridáme kyslú smotanu, premiešame a chvíľku ešte povaríme a môžeme podávať.

  2. 2

    Tofu si rozdrvíme a pridáme prelisovaný cesnak, nadrobno nakrájanú cibuľu, ovsené vločky, vajce, sójovú omáčku, soľ, peper a dôkladne premiešame. Ak je potrebné, tak zmes dohustíme múkou. Z tejto zmesi tvarujeme valčeky, ktoré obalíme v strúhanke. Vysmážame na oleji alebo pečieme v rúre.

  3. 3

    Ak sa rozhodnete pre zdravší spôsob, tak si plech vystelieme papierom na pečenie, ktroý jemen potrieme olejom. Naň poukladáme tofu valčeky a tiež ich po vrchu jemne potrieme olejom. Rúru si predhrejeme na 200°C a pečieme cca.20 min. z každej strany. Podávame so zemiakmi varených v slanej vode.

Diskusia k receptu

rea1
ojoj, za toto by som ti dala hviezdičiek plný Veľký voz. tofu môžem kedykoľvek ale robiť z neho takúto fašírku ma ešte nenapadlo. a kalerábový prívarok je výborná vec, ten robievam, len dám kaleráb dusiť na cibuľku. veru v dohľadnom čase spravím, pre mňa s tofu, pre syna s obyčajnou fašírkou (alebo čevapčiči, no.) :-)))
katka78
Zaujímavý recept, trochu si ho prispôsobím a v sezóne vyskúšam. Snažím sa už dlhšie obmedzovať konzumáciu mäsa na 1 mäsové jedlo týždenne a takéto recepty mi ako inšpirácia vždy padnú veľmi vhod.
monnikka
super, z tofu robievam všelijaké fašírky, s tým kalerábom to musí byť fajn a dobre to vyzerá aj ja dávam 5*
motyka
Mne taktiež vyhovuje receptík z tofu. Neter obľubuje. Ja rozhodne toto na plechu. Díky - inšpirácia.*****
danda3
Z tofu som ešte čiči nerobila, ale podľa Tvojho receptu sa to určite podarí.♥
zuzkacho
Katka musela som to vyskusat tak velmi ma ten recept zaujal...dnes som to uvarila a bolo to straaasne dobre...kombinacia chuti vyborna...fakt dakujem
katka78
Aj ja sa pridávam k @zuzkaucho , výborná kombinácia. Vyskúšala som skôr ako bolo na pláne a teda rozhodne neľutujem. Veľmi chutné takto spolu. Pridala som aj trocha jarnej cibuľky a bolo to vynikajúce. Ďakujem pekne za recept @Katka2104 !






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia