Foto: katka2104
Rýchle, chutné, ľahké a fit....
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
Kaleráb na kyslej smotane: | |
4 ks |
|
4 PL kyslá |
|
|
|
|
|
Tofu čevabčiči: | |
1 ks |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
1-2 PL |
|
1 ks |
|
2 väčšie strúčiky |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Kaleráb si nastrúhame na hrubo a dáme ho na troche oleja dusiť. Dusíme kým zmäkne a odparí sa nadbytočná voda. Pridáme osolíme, okoreníme a poriadne premiešame. Nakoniec pridáme kyslú smotanu, premiešame a chvíľku ešte povaríme a môžeme podávať.
- 2
Tofu si rozdrvíme a pridáme prelisovaný cesnak, nadrobno nakrájanú cibuľu, ovsené vločky, vajce, sójovú omáčku, soľ, peper a dôkladne premiešame. Ak je potrebné, tak zmes dohustíme múkou. Z tejto zmesi tvarujeme valčeky, ktoré obalíme v strúhanke. Vysmážame na oleji alebo pečieme v rúre.
- 3
Ak sa rozhodnete pre zdravší spôsob, tak si plech vystelieme papierom na pečenie, ktroý jemen potrieme olejom. Naň poukladáme tofu valčeky a tiež ich po vrchu jemne potrieme olejom. Rúru si predhrejeme na 200°C a pečieme cca.20 min. z každej strany. Podávame so zemiakmi varených v slanej vode.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu