Baraní guláš
Mäso umyjeme, odstránime z neho prebytočný tuk, pripadne aj blany a pokrájeme ho na väčšie kocky.
Kotlík z Provence - Daube méridionale
Je to provensálska krajová špecialita. Zmes hovädzieho mäsa, červeného vína a byliniek. Papká sa...
Bravčovinky na čínsky spôsob
Recept pochádza z vlastnej kulinárskej kuchyne ako jeden z následných receptov pôvodného využitia bravčového mäsa z bravčovej...
Mäso na arašidoch
Je to veľmi rýchle a chutné jedlo, ktoré dokáže pripraviť aj menej zručný manžel - polokuchár....
Kuracie prsia na karí so zeleninou
Tento recept vznikol použitím fantázie, je vhodným bielkovinovým jedlom a je veľmi jednoduchý a veľmi chutný....
Hydinový guláš
Zemiaky očistíme a uvaríme v slanej vode. Scedíme, zalejeme mliekom a ušľaháme na hladkú kašu....
Hovädzí guláš
Cibuľu nakrájame nadrobno a na oleji osmažíme do zlatistá. Hovädzie mäso odblaníme, nakrájame na kocky a...
Tatranský guláš
Pridávam pár receptov na guláš a na konci pridám ten, čo najčastejšie varím v prírode.
Hovädzie plátky s uhorkami
Na PL masla podusíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Plátky mäsa naklepeme, osolíme a opečieme na cibuli....
Jemná hríbová omáčka
V hrnci s nepriľnavým povrchom zohrejeme polovicu masla, krátko na ňom speníme najemno nasekanú cibuľu a petržlenovú...
Šumavská hovädzia pečienka
Pripravené hovädzie mäso prešpikujeme slaninou, osolíme a okoreníme a spoločne s nadrobno pokrájanou cibuľou opražíme na...
Ovocné čotoje
Keď sa mi nechce pripraviť dajaký dobrý koláč na nedeľu a mám viac druhov ovocia doma, /...
Dusená krv na cibuli
Žemle pokrájané na kocky zalejeme krvou, pridáme nadrobno posekanú cibuľu opraženú na masti, rozotrený cesnak,...
Štefanova placka
Mäso nakrájame na rezančeky, cibuľu pokrájame nadrobno a dáme na olej, pridáme mäso a dusíme...
Kurča na pive so zemiakmi
Kurča rozporcujeme (môžeme ho aj vykostiť), osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opražíme v rozohriatom oleji zo...
Pochúťkové kyslé bravčové nožičky
Cibuľku pokrájanú nadrobno opražíme na masti doružova, pridáme červenú papriku, rascu, postrúhaný cesnak, soľ,...
Dusené bravčové mäso s mozočkom
Bravčové mäso nakrájame na väčšie kocky, cibuľu nakrájame a na masti osmažíme doružova. Pridáme nakrájané...
Bôčikový zabíjačkový guláš s pečeňou a obličkami
Bravčový bôčik očistíme, vykostíme a nakrájame na malé kocky. Pečeň odblaníme a nakrájame na rezance....
Mastný zabíjačkový guláš pre silné žalúdky
Opláchnutý, očistený bravčový bôčik a lalok nakrájame na rovnomerné kocky. Nadrobno nakrájanú cibuľu urestujeme dozlata...
Cestoviny so špenátom a ricottou
Moja obľúbená rýchla večera. Najvhodnejšie cestoviny pre tento druh omáčky sú špirálovité fusilli (na fotke sú...
Hliva ustricová s cestovinami
Hlivu nakrajame na pruzky, podusime na oleji, pridame nakrajanu cerstvu zeleninu - rajciaky, cesnak,...
Zabíjačkový guláš v bochníku
Umyté a osušené mäso pokrájame na kocky, očistené obličky rozrežeme po dĺžke, vyrežeme kanáliky a...
Králičia pečeň s cibuľkou a hrozienkami, ktoré sa niekoľko dní kúpali v koňaku
... s Furmintom od J & J Ostrožoviča - výber z hrozna 2008
Králik na korení
Králika rozdelíme na 8 porcií, zalejeme ich červeným vínom, octom a korením a necháme ich...