Maďarský guláš
Tento recept mi dala pred rokmi jedna pani v Maďarsku. To som ešte netušila, že...
Mexické kuracie prsíčka
Kuracie prsia nakrájame na väčšie plátky osolíme a okoreníme. V kastroliku rozohrejeme olej, pridame na...
Kastrólová roštenka
Tento recept je ako stvorený na výživu rodiny počas chatárskeho víkendu. Stačí mať k nemu dobrý...
Sedliacke mäso de luxe
Masko si nakrajame na kocky, orestujeme nakrajanu cibulu, pridame maso, opečieme a podlejeme vodou....
Teľacina na provensálsky spôsob
Recept som raz náhodou našla vo svojej kuchárskej knižke, keď som súrne potrebovala uvariť niečo "Extra",...
Jelenie stehno na slanine
Tento recept patrí medzi moje obľúbené hlavne preto, že je veľmi dobrý a tiež, že...
Kuracia pečeň z lokšou
Toto vynikajúce jedlo pripravujem mojej dcérke pre ktorú je to najlepšia dobrotka. Dcéra má 4 rôčky...
Rybie filé trocha inak
U nás sa varí už dávno, je z nejakého starého časopisu. Väčšina pozná rybie filé ako vyprážané,...
Pražské rezne
Odležané rezne opatrne narežeme a mierne naklepeme tupou hranou noža. Do vytvoreného otvoru vložíme plátok šunky...
Sendvič so šampiňónmi a orechmi
Šampiňóny podusíme na cibuľke, ktorú najskôr urestujeme na oleji do sklovita, do toho nakrájame papriky na...
Záhadné bravčové mäso
Ak chcete silvestrovať, ale viete, že rodina na nový rok bude čakať teplý obed, ...
Kuracie prsia s ananásom
recept pochádza z kuchárskej knihy lacné recepty patrí medzi náš veľmi obľúbený
Teľacie s pórom a hrozienkami
Mäso pokrájame na kocky. Umytý pór (len biele časti) pokrájame na tenké rezance. Na panvici...
Hovädzí steak s cibuľou
Mäso nakrájané na rezne umyjeme, osušíme, posolíme, pokoreníme, opečieme sprudka, potom stiahneme...
Stredomorské krevety
Toto je velmi rychle, zdrave a relativne lacne jedlo. A chuti vyborne!
Kačka v ryži
Cibuľu, koreňovú zeleninu a slaninu pokrájame na malé kúsky a opečieme na oleji dozlatista. Na...
Malokarpatská pečeň z diviny
Odblanenú pečeň zalejeme mliekom, pridáme nové korenie a na chladnom mieste niekoľko hodín odstáť. Potom pečeň osušíme,...
Bravčové srdce na paprike
Nadrobno pokrájanú cibuľu popražíme na tuku, pridáme mletú červenú papriku a umyté pokrájané srdce, osolíme, podlejeme vodou...
Krkonošská caparanda
A šup opäť zemiaky. Recept sa hodí hlavne na január, keď sme minuli na sviatky,...
Moravská kapusta
Očistenú najemno nastrúhanú kapustu podlejeme, pridáme soľ a rascu a bez pokrievky povaríme. Zvlášť na masti...
Karfiolový paprikáš
Karfiol rozoberieme na ružičky, uvaríme v osolenej vode domäkka a necháme ho odkvapkať. Na oleji...
Srnčí guláš
Mäso umyjeme, odblaníme, pokrájame na kocky. Na oleji speníme pokrájanú cibuľu.
Guláš z králika
Z očistenej, umytej prednej časti králika s čiastočne odseknutými kosťami sa nasekajú kúsky (asi 4-5 kúskov na...
Rumový guláš
Cibuľu urestujeme, pridáme mäso a dusíme pod pokrievkou 10 – 15 minút. Potom ho okoreníme,...
Staročeská roštenka
Roštenky naklepeme, narežeme okraje, osolíme, okoreníme a obalíme v múke. Na panvici z...
Cigánsky guláš
Na tuku speníme cibuľu dozlatista, pridáme mäso pokrájané na kocky, zaprášime ho paprikou, múkou...
Baraní guláš
Mäso umyjeme, odstránime z neho prebytočný tuk, pripadne aj blany a pokrájeme ho na väčšie kocky.
Kotlík z Provence - Daube méridionale
Je to provensálska krajová špecialita. Zmes hovädzieho mäsa, červeného vína a byliniek. Papká sa...
Bravčovinky na čínsky spôsob
Recept pochádza z vlastnej kulinárskej kuchyne ako jeden z následných receptov pôvodného využitia bravčového mäsa z bravčovej...