Morčacie medailónky s tofu

martina34 - fotkamartina34, 21. februára 2010
Morčacie medailónky s tofu
Foto: martina34

Je to bielkovinové jedlo hodné nedele. Nenáročné a chutné.

3
porcie
40 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
1 PL
1 PL
1/2 PL
3 strúčik
1
štipka
2  PL
1 čl
2 PL
1
2 ks
1 ks
1/2
1 PL
1 čl




Postup

  1. 1

    Mäso si nakrájame na medailóniky, vložíme do misky a pridáme horčicu, sójovú omáčku, kari korenie, cesnak, čili papričky drvené, morskú soľ, červenú mletú papriku a med, aj keď je sacharid, no pre chuť len jednu malú lyžičku. Celú zmes riadne premiešame a necháme v chladničke najlepšie cez noc, ale stačí aj 2 hodinky.

  2. 2

    Pripravíme si cibuľu, ktorú sme nakrájali na drobno, vložíme do hrnca, v ktorom sme zohriali olivový olej a chvíľku osmažíme. Potom pridáme marinované mäsko, chvíľku osmažíme, pridáme paradajkový pretlak a na pásiky nakrájanú zeleninu, podlejeme vodou. Necháme dusiť asi 5 minút. Nakrájame si biele tofu na kocky alebo pásiky, rozložíme na tanieri a pokvapkáme sójovou omáčkou. Pridáme ho k mäsu, premiešame, ak treba pridáme ešte vodu a dusíme ešte asi 20 minút, kým mäso nezmäkkne.

  3. 3

    Podávame so zeleninovým šalátom.

Diskusia k receptu

martina34
Dala som upraviť recept, no akosi sa nič nezmenilo, tak doplňujem takto. Zeleninu nakrájanú na pásiky vložíme do hrnca k mäsu vtedy, keď aj paradajkový pretlak, aby nebola surová a ani nie úplne rozvarená a aby v nej ostali aspoň nejaké vitamíny.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia