Foto: martina34
Je to bielkovinové jedlo hodné nedele. Nenáročné a chutné.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso si nakrájame na medailóniky, vložíme do misky a pridáme horčicu, sójovú omáčku, kari korenie, cesnak, čili papričky drvené, morskú soľ, červenú mletú papriku a med, aj keď je sacharid, no pre chuť len jednu malú lyžičku. Celú zmes riadne premiešame a necháme v chladničke najlepšie cez noc, ale stačí aj 2 hodinky.
- 2
Pripravíme si cibuľu, ktorú sme nakrájali na drobno, vložíme do hrnca, v ktorom sme zohriali olivový olej a chvíľku osmažíme. Potom pridáme marinované mäsko, chvíľku osmažíme, pridáme paradajkový pretlak a na pásiky nakrájanú zeleninu, podlejeme vodou. Necháme dusiť asi 5 minút. Nakrájame si biele tofu na kocky alebo pásiky, rozložíme na tanieri a pokvapkáme sójovou omáčkou. Pridáme ho k mäsu, premiešame, ak treba pridáme ešte vodu a dusíme ešte asi 20 minút, kým mäso nezmäkkne.
- 3
Podávame so zeleninovým šalátom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu