Tento recept som našla v rakúskom BILLA- zošite, ktorý dostanete raz za mesiac v Bille. Nám celkom chutil, a tie rôzne oleje možno nahradiť aj Zobraziť celý popisTento recept som našla v rakúskom BILLA- zošite, ktorý dostanete raz za mesiac v Bille. Nám celkom chutil, a tie rôzne oleje možno nahradiť aj olivovým.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
5 ks |
|
300 g |
|
4 lyžice |
|
1 kávová lyžička |
|
2 čajové lyžičky |
|
1 lyžica |
|
1 lyžica |
|
2 strúčiky |
|
130 g |
|
200 g |
|
3 ks |
|
Postup
-
1
Dubáčiky zalejeme vriacou vodou a necháme 15 min. postáť. Keď sú zmäkknuté, nakrájame ich na jemno. Tekutinu, v ktorej sa máčali, precediť a odložiť na neskôr.
- 2
Rezance pripravíme podľa návodu na obale.
- 3
Do malej misky dáme sójovú omáčku, sézamový olej, cukor a vodu z hríbov. Premiešame.
- 4
Arašidový olej rozpálime vo WOK-u alebo v panvici, opekáme na ňom zázvor a cesnak 1 min. Pridáme bambusové výhonky, hlivu, dubáčiky a dusíme 3-5 minút, kým sú hríby mäkké. Pridáme omáčku, ktorú sme pripravili v bode 3. Prevaríme. Nakoniec pridáme hotové rezance, jarnú cibuľku nakrájanú na jemno, dôkladne premiešame, ohrejeme, kým rezance nie sú teplé. Kcal na jednu osobu - 350
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu