Ryžové rezance s hubami

nelajsia - fotkanelajsia, 31. januára 2010

Tento recept som našla v rakúskom BILLA- zošite, ktorý dostanete raz za mesiac v Bille. Nám celkom chutil, a tie rôzne oleje možno nahradiť aj Zobraziť celý popisTento recept som našla v rakúskom BILLA- zošite, ktorý dostanete raz za mesiac v Bille. Nám celkom chutil, a tie rôzne oleje možno nahradiť aj olivovým.

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 ks
300 g
4 lyžice
1 kávová lyžička
2 čajové lyžičky
1 lyžica
1 lyžica
2 strúčiky
130 g
200 g
3 ks




Postup

  1. 1

    Dubáčiky zalejeme vriacou vodou a necháme 15 min. postáť. Keď sú zmäkknuté, nakrájame ich na jemno. Tekutinu, v ktorej sa máčali, precediť a odložiť na neskôr.

  2. 2

    Rezance pripravíme podľa návodu na obale.

  3. 3

    Do malej misky dáme sójovú omáčku, sézamový olej, cukor a vodu z hríbov. Premiešame.

  4. 4

    Arašidový olej rozpálime vo WOK-u alebo v panvici, opekáme na ňom zázvor a cesnak 1 min. Pridáme bambusové výhonky, hlivu, dubáčiky a dusíme 3-5 minút, kým sú hríby mäkké. Pridáme omáčku, ktorú sme pripravili v bode 3. Prevaríme. Nakoniec pridáme hotové rezance, jarnú cibuľku nakrájanú na jemno, dôkladne premiešame, ohrejeme, kým rezance nie sú teplé. Kcal na jednu osobu - 350

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia