Dusené kura na kyslej kapuste

redakcia - fotkaredakcia, 4. februára 2010
Dusené kura na kyslej kapuste
Foto: HYZA
4
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Kurča rozkrájame na štyri alebo viac častí, nasolíme, okoreníme a chvíľu necháme odstáť. Na cibuľovom základe orestujeme cukor, vložíme doň kyslú kapustua dôkladne premiešame.

  2. 2

    Pridáme bobkový list, soľ, korenie, rascu a podlejeme vodou. Do kapusty vložíme rozkrájané kurča a dusíme dovtedy, kým sa mäso nezačne oddeľovať od kostí.

  3. 3

    Náš tip: Čerstvá kapusta je najlacnejším zdrojom vitamínu C (40 mg/100 g); v červenej je ho ešte viac a v kyslej kapuste zostáva až 50 percent pôvodného množstva vitamínu C. Navyše sa kvasením stáva stráviteľnejšia aj kapustová vláknina. Kyslá kapusta je veľmi kvalitná biologická konzerva, mimoriadne prospešná organizmu, ktorá sa dá dlho uchovávať – dokonca aj zmrazená bez straty vitamínov, ale nesmie sa opakovane zmraziť a odmraziť.

Diskusia k receptu

Vymazať
bozulka
Presne takú kapustu robím aj ja,iba podlejem veľmi málo/ 1/2dclvody/mierne miesto soli dávam vegetu.Kapustu potom preložím do pekáča ,do kapusty vtlačím kuracie stehná,trošku zakryté kapustou,trošku podlejem a zakryté dám piecť do truby ,pečieme do červena.
V poslednom čase sa dajú kúpiť aj údené kuracie stehná,robievam ich ako čerstvé stehná.Je to výborné.Pri tej zdravej kapuste sa dajú tie údené stehná občas pre zmenu chuti prepáčiť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia