Foto: HYZA
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kurča rozkrájame na štyri alebo viac častí, nasolíme, okoreníme a chvíľu necháme odstáť. Na cibuľovom základe orestujeme cukor, vložíme doň kyslú kapustua dôkladne premiešame.
- 2
Pridáme bobkový list, soľ, korenie, rascu a podlejeme vodou. Do kapusty vložíme rozkrájané kurča a dusíme dovtedy, kým sa mäso nezačne oddeľovať od kostí.
- 3
Náš tip: Čerstvá kapusta je najlacnejším zdrojom vitamínu C (40 mg/100 g); v červenej je ho ešte viac a v kyslej kapuste zostáva až 50 percent pôvodného množstva vitamínu C. Navyše sa kvasením stáva stráviteľnejšia aj kapustová vláknina. Kyslá kapusta je veľmi kvalitná biologická konzerva, mimoriadne prospešná organizmu, ktorá sa dá dlho uchovávať – dokonca aj zmrazená bez straty vitamínov, ale nesmie sa opakovane zmraziť a odmraziť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
V poslednom čase sa dajú kúpiť aj údené kuracie stehná,robievam ich ako čerstvé stehná.Je to výborné.Pri tej zdravej kapuste sa dajú tie údené stehná občas pre zmenu chuti prepáčiť.