Jablkovo-škoricové muffiny
Jablkové muffiny so škoricovou príchuťou, perfektné na jesennú sezónu, super hodiace sa k čaju, kakau, káve.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 240 g |
|
| 6 g |
|
| štipka |
|
| 6 g (prípadne viac podľa chuti) |
|
| 115 g (izbovej teploty) |
|
| 200 g |
|
| 2 ks (stredné alebo veľké) |
|
| 120 ml |
|
| Jablká: | |
| 240 g |
|
| 2 PL |
|
| 1 ČL |
|
| Posýpka na muffiny: | |
| 115 g |
|
| 50 g |
|
| 30 g |
|
| Na potretie košíčkov: | |
|
|
|
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Košíčky na muffiny natrieme olejom, aby sa muffiny potom nelepili.
- 2
Do misy preosejeme múku, kypriaci prášok, štipku soli a mletú škoricu.
- 3
Do inej misky dáme jablká nakrájané na kocky, pridáme múku a mletú škoricu, v ktorej obalíme jablká.
- 4
Vyšľaháme spolu cukor a maslo, ktoré je izbovej teploty, cca 3 minúty, potom pridáme jedno vajce, dôkladne zmiešame, pridáme druhé vajce a taktiež zmiešame.
- 5
Do maslovo-vaječnej zmesi postupne pridávame múku spolu s mliekom, stierkou zmiešame spolu celú zmes. Pridáme jablká a zmiešame.
- 6
Cesto s jablkami rozdelíme do muffinových košíčkov (cesto dajte kľudne do skoro vrchu košíčkov, tieto muffiny pri pečení až tak nenarastú). Dáme piecť na cca 30 minút.
- 7
Posýpka: Rozpustíme si maslo v malej miske, v inej miske zmiešame 50 g cukru a 30 g mletej škorice, po dopečení vrch muffinov potrieme maslom a obalíme v cukrovo-škoricovej zmesi. Dobrú chuť.
Tiež jablkové muffiny:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu