Jablkové muffiny
Jablkové muffiny

Jablkovo-škoricové muffiny

letmecook - bez fotkyletmecook, 10. septembra 2024
Jablkovo-škoricové muffiny
Foto: letmecook

Jablkové muffiny so škoricovou príchuťou, perfektné na jesennú sezónu, super hodiace sa k čaju, kakau, káve.

12-15
porcií
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
240 g
6 g
štipka
6 g (prípadne viac podľa chuti)
115 g (izbovej teploty)
200 g
2 ks (stredné alebo veľké)
120 ml
Jablká:
240 g
2 PL
1 ČL
Posýpka na muffiny:
115 g
50 g
30 g
Na potretie košíčkov:




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Košíčky na muffiny natrieme olejom, aby sa muffiny potom nelepili.

  2. 2

    Do misy preosejeme múku, kypriaci prášok, štipku soli a mletú škoricu.

  3. 3

    Do inej misky dáme jablká nakrájané na kocky, pridáme múku a mletú škoricu, v ktorej obalíme jablká.

  4. 4

    Vyšľaháme spolu cukor a maslo, ktoré je izbovej teploty, cca 3 minúty, potom pridáme jedno vajce, dôkladne zmiešame, pridáme druhé vajce a taktiež zmiešame.

  5. 5

    Do maslovo-vaječnej zmesi postupne pridávame múku spolu s mliekom, stierkou zmiešame spolu celú zmes. Pridáme jablká a zmiešame.

  6. 6

    Cesto s jablkami rozdelíme do muffinových košíčkov (cesto dajte kľudne do skoro vrchu košíčkov, tieto muffiny pri pečení až tak nenarastú). Dáme piecť na cca 30 minút.

  7. 7

    Posýpka: Rozpustíme si maslo v malej miske, v inej miske zmiešame 50 g cukru a 30 g mletej škorice, po dopečení vrch muffinov potrieme maslom a obalíme v cukrovo-škoricovej zmesi. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia