Pečená žltá cuketa s jogurtovým dipom fotorecept
Foto: kitchenguru
Jednoduchý recept na pečenú a nakorenenú domácu žltú cuketu odrody tekvica cuketa Paladin F1.
12-18 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
1 ks (odroda tekvica cuketa Paladin F1) |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
cca 1-2 PL |
|
Dip: | |
1/3 PL |
|
podľa chuti |
|
1,5 PL |
|
podľa chuti |
|
cca 5 PL hustý |
|
Postup
-
1
Cuketu umyjeme, odrežeme konce a nakrájame na menšie kúsky.
-
2
Nakrájanú cuketu ochutíme majoránom, mletým čiernym korením, sušeným cesnakom a soľou. Pridáme olej a dobre premiešame. Dáme v zapekacej mise piecť na 200 stupňov Celzia cca 12-18 minút. Treba sledovať, každá rúra pečie inak. Ak máme grilovací stupeň tak aj menej.
-
3
Po upečení môžeme podávať s jogurtovým dipom. Jogurtový dip: Hustý biely jogurt zmiešame so šťavou, ktorú pustila cuketa pri pečení, s citrónovou šťavaou a korením podľa chuti. Ak treba, osolíme.
Diskusia k receptu