Hrnčekový makovec s tvarohom a slivkami fotorecept
Výborný jednoduchý koláčik z maku, tvarohu a sliviek. Bez váženia a mixovania a predsa skvelý vláčny koláčik.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
| Cesto (hrnček 250 ml): | |
| 1 ks |
|
| 3/4 hrnčeka |
|
| 1/2 hrnčeka |
|
| 1/2 hrnčeka |
|
| 1 a 1/2 hrnčeka |
|
| 1/2 hrnčeka (mletý) |
|
| 1 bal. |
|
| Tvarohové cesto: | |
| 1 1/2 hrnčeka |
|
| 2 ks |
|
| 2 bal. |
|
|
|
|
| Na posypanie: | |
| 1 bal. |
|
| 1 PL |
|
Postup
-
1
Cesto: Vajíčko, cukor, mlieko a olej spolu dobre metličkou vymiešame. Po častiach vmiešame múku s mletým makom a práškom do pečiva. Všetko dobre premiešame. Formu alebo malý plech vystelieme papierom na pečenie. Ja som použila okrúhlu formu s priemerom 26 cm. Cesto vylejeme do formy.
-
2
Tvarohové cesto: Tvaroh, vajíčka a cukor dobre vymiešame. Dobre vymiešaný tvaroh dáme do cukrárenského vrecka a dookola nastriekame na makové cesto.
-
3
Slivky dookola povtláčame do cesta.
-
4
Upečieme. Piekla som na 170 °C cca 40 minút keďže koláčik bol vyšší. Upečený koláčik posypeme škoricovým a práškovým cukrom.
-
5
Dobrú chuť.









Diskusia k receptu