Krkovice ze sklenice
Tak znie pôvodný recept od kamaráta Brepty. Ide o pomaly konfitované ochutené mäso s cibuľou a cesnakom....
Zabíjačkové zemiaky
Keďže ešte nepominul čas zabíjačkových špecialít a mnohí z nás majú ešte aj dostatočné zásoby kvasenej kapusty v súdku, ponúkam Vám tento jednoduchý a chutný recept....
Králik s bravčovými výpečkami na čiernom pive s moravskou kapustou
Mal som v mrazničke porcie domáceho králika, rozhodoval som sa či bude na smotane alebo perkelt....
Bryndzový bulgur s jablkami a karamelovými gaštanmi
Tento netradičný sladký recept z bulguru vás určite zaujme natoľko, že ho budete chcieť vyskúšať a...
Pražskou šunkou plnené kačacie prsia na tokajskom víne
Nedeľný obed z kačacích pŕs, ktoré som plnila pražskou šunkou a dusila na tokajskom víne.
Hrachová kaša s údeným mäsom
Na vojne sme túto kašu volali betón. Nikto nechcel mať vtedy službu v kuchyni....
Pečená maslová tekvica na sladko
Tekvicu najprv umyjeme, vyberieme semiačka, rozkrájame na mesiačiky, ktoré rozložíme na plech s papierom...
Tartaletky s gaštanovou plnkou
Cesto: Najprv zmiešame suché suroviny a potom pridáme vajíčko a zmäknuté maslo. Rukou vypracujeme cesto, ...
Strapkáč (kapustovo-fazuľová polievka)
Dávno som nerobila niečo, na čom som vyrastala....
Moje zemiakové lokše
Niet nad domáce zemiakové lokše, každý ich u nás doslova miluje. Takto ich pripravujeme už...
Omáčka z bystrických sliviek
...to až v dnešných časoch, ale na jazyku mi ostala chuť omáčky lady Ann, ešte z 50. rokov, ktorú nám varila z bielych sliviek, pravdepodobne druhu „Tipala“....
Segedínsky guláš – môj dámsky špeciál
Od Holíča až po Ubľu rozvoniavajú podobné varianty tejto dobroty a každá z nich je určite tá najoriginálnejšia a najsamlepšejšia!...
Slivkový tart s orechovou posýpkou
Najprv pripravíme cesto, ktoré potrebuje odstáť v chladničke zhruba 2 hodiny. Maslo nakrájame na kocky,...
Krehký slivkový koláč so snehom
V tomto videu folklorista Jozef Mak s hosťom Pavlom Tužinským pripravia voňavý slivkový koláč.