Hokkaido polievka fotorecept
Foto: glorfindel
Počas tekvicovej sezóny a s pribúdajúcimi chladnými ránami je krémová polievka z tekvice Hokkaido ideálna na zasýtenie, zahriatie a potešenie chuťových pohárikov.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny. Rozkrojíme tekvicu, odstránime s lyžičkou vnútro, umyjeme a nakrájame (netreba oškrabať). Taktiež nakrájame cibuľu.
-
2
Na olivovom oleji osmažíme a osolíme cibuľu (použil som červenú ale kľudne postačí žltá).
- 3
Pridáme nakrájanú tekvicu a pokračujeme v smažení, kým trochu nezmäkne (5-10 min). Ak je potreba pridáme olivový olej.
- 4
Zalejeme vriacou vodou s 1/2 zeleninového bujónu. Pridáme nakrájané staré rožky a varíme 10-15 minút.
- 5
Polievku odstavíme zo sporáka, rozmixujeme s ručným mixérom, pridáme smotanu, všetky korenia (chilli, čierne korenie, muškátový orech) podľa chuti a varíme ďalších 5 minút.
- 6
Na tanieri môžeme ozdobiť slnečnicovými semiačkami, dochutiť krutónmi (ja som mal poruke syrové) a podávame.
Tiež tekvicová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu