Tekvicová polievka
Tekvicová polievka

Hokkaido polievka fotorecept

glorfindel - fotkaglorfindel, 30. septembra 2023

Počas tekvicovej sezóny a s pribúdajúcimi chladnými ránami je krémová polievka z tekvice Hokkaido ideálna na zasýtenie, zahriatie a potešenie chuťových pohárikov.

6
porcií
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
2 ks staré
1 kelímok
2 l
4 PL
1/2 kocky




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Rozkrojíme tekvicu, odstránime s lyžičkou vnútro, umyjeme a nakrájame (netreba oškrabať). Taktiež nakrájame cibuľu.

    Hokkaido polievka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na olivovom oleji osmažíme a osolíme cibuľu (použil som červenú ale kľudne postačí žltá).

  3. 3

    Pridáme nakrájanú tekvicu a pokračujeme v smažení, kým trochu nezmäkne (5-10 min). Ak je potreba pridáme olivový olej.

    Hokkaido polievka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zalejeme vriacou vodou s 1/2 zeleninového bujónu. Pridáme nakrájané staré rožky a varíme 10-15 minút.

    Hokkaido polievka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Polievku odstavíme zo sporáka, rozmixujeme s ručným mixérom, pridáme smotanu, všetky korenia (chilli, čierne korenie, muškátový orech) podľa chuti a varíme ďalších 5 minút.

    Hokkaido polievka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na tanieri môžeme ozdobiť slnečnicovými semiačkami, dochutiť krutónmi (ja som mal poruke syrové) a podávame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia