
Plnené mušličky
Tieto koláčiky sú vhodné na sviatky, ale aj oslavy. Trocha práce, ale zvládne to aj...

Čučoriedkovo-smotanová torta
Jednoduchý bublaninový piškótový základ s mojím obľúbeným smotanovo-jogurtovým krémom - u nás už klasika na každú príležitosť....

Banánová bábovka s malinami
Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom, pridáme roztopené (nie horúce) maslo, banány roztlačené vidličkou (3 väčšie...

Soppa tal-Armla - národné jedlo Malty
Varí sa z ľahko dostupných a lacných surovín, ktoré si môžu dovoliť aj „samoživiteľky“. Názov...

Špagety di Fabio
Jeden mamin taliansky priateľ ma raz naučil úžasný a rýchly recept na špagety. A keďže ja...

Špargľová polievka s kôprom a rybacími knedličkami
V menšom hrnci na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku do sklovita. Pridáme očistenú a nakrájanú špargľu, ...

Losos so špargľou v prosciutte s horčicovým dresingom
Špargľu očistíme a blanšírujeme v osolenej vode asi 2 – 3 minúty. Schladíme v studenej vode....

Griki - národné jedlo Lotyšska
Pred sto rokmi bolo Rusko svetovým lídrom v produkcii pohánky a Lotyši si ju dokonca adoptovali do svojho...

Podlesníky s kyslou kapustou
Spevák a muzikálový herec Jaro Gažo pripraví tradičné Podlesníky z Terchovej.

Jablková bábovka s vlašskými orechmi
Ahojte, veľmi rada pečiem bábovky a čo najviac milujem sú hrnčekové recepty a najlepšie ak je...

Mulgipuder – národné jedlo Estónska
Estónske národné jedlo. Tradičná estónska kuchyňa sa ľahko pripravuje a nie je to žiadna zábava -...

Bulgur so špargľou a s olivami
Na sezónu špargle sa vždy veľmi tešíme. Má príjemnú chuť, zaujímavý tvar, málo kalórií a ako...

Bao buns s hovädzím bulgogi
Kórejskú kuchyňu mám veľmi rada, teda aspoň jej západnú reprezentáciu. Keď v menu vidím bao...

Pavlova torta s citrónom, levanduľou a medom
Pavlova je jedným z mojich najobľúbenejších dezertov. Je jednoduchá, rýchla a mám pocit, že...

Kysnutý makový koláč - chryzantéma
Koláč z rýchleho kysnutého cesta, s ktorým sa pracuje hneď. O čo viac času ušetríme...

Pistáciové kivi rezy so šľahačkou
Opäť jeden recept, ktorý som si sama poskladala podľa svojej fantázie. Korpus je z pistáciového...

Opekané tofu s cícerom, pšenom a plátkami avokáda
Pšeno premyjeme pod tečúcou vodou a dáme variť do horúcej osolenej vody asi na 12 minút. Nakladaný...

Orechovo-kakaová torta s príchuťou kávy a rumu
Jednoduchý recept na orechovo-kakaovú tortu. Piekla som ju na Veľkú noc. Recept mám po svojej...

Mrkvová polievka s Harissa pastou a údeným tofu
Najskôr si pripravíme Harissa pastu. Kapie upečieme v rúre pri teplote 180 stupňov, kým nezmäknú....

Krém z medvedieho cesnaku s ružovým prepeličím vajíčkom
Zemiaky očistíme a nastrúhame. Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a orestujeme na oleji. Pridáme zemiaky a...

Jágerek z daniela
Jágerek v tejto úprave som jedol na jednej poľovníckej oslave. Veľmi mi to chutilo, tak...

Kuracie Curry
Kuchár zo Shan´shi pripraví kuracie curry s ananásom a ryžovými rezancami.

Začepčená sviečková s vajcom
Tak takúto sviečkovú si urobím hocikedy cez rok, nielen na Veľkú noc.

Závitky zo sivoňa a z údeného lososa s dvojfarebnou omáčkou
Špenát umyjeme, osušíme a orestujeme na masle. Osolíme a okoreníme.

Tofu koláč s ovocím
Tofu, sójový zakysaný nápoj, vanilkový cukor, trstinový cukor a citrónovú kôru rozmixujeme v mixéri....

Polievka z daniela s knedličkami a hlivou
Ostali mi kostí z daniela, tak som urobil z nich takúto sviatočnú poľovnícku polievku, ktorú...

Jahňacia roláda s kalerábovým pyré
Kaleráb, cibuľu a cesnak očistíme. Všetko nakrájame na väčšie kocky. Do hrnca dáme mlieko a pridáme...